Zeebaars in zoutkorst

Zeebaars in zoutkorst
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Vis
  • Seizoen Lente, Zomer

Ingrediënten

  • 2 zeebaarzen van 400-600 g
  • 2.500 g grof zeezout
  • 3-4 eiwitten
  • 1 grote venkel
  • 1 limoen
  • versgemalen peper
  • ½ bos citroentijm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor tot ongeveer 180 °C.
  2. Hak ²/3 van de citroentijm goed fijn (met de takjes er gewoon bij) en meng met het grove zeezout.
  3. Voeg 3 eiwitten toe en kneed het geheel tot een stevig, net plakkerig geheel. Is het nog heel droog, voeg dan nog een extra eiwit toe.
  4. Maak de buikholte van de zeebaarzen schoon, maar zorg dat deze verder helemaal heel blijven.
  5. Vul de buikholte met fijngesneden venkel, flink wat versgemalen peper, de rest van de citroentijm en plakjes limoen.
  6. . Bedek de bodem van een ovenschaal of een pizzasteen met een laagje van het zoutmengsel. Leg er de zeebaarzen op en pak verder heel goed in met de rest van het zoutmengsel. Het moet overal echt goed gesloten zijn.
  7. Plaats in de voorverwarmde barbecue en laat ongeveer 35 minuten garen. Reken voor zware zeebaarzen 10 minuten meer.
  8. Neem uit de barbecue, laat enkele minuten rusten en breek dan aan tafel de korst open, zodat de zeebaars vrijkomt. Fileer voorzichtig en serveer onmiddelijk.

Opmaak

Bereidingstijd: 45 minuten

Probeer ook eens

Schol met krieltjes, wortel en salsa verde

Schol met krieltjes, wortel en salsa verde

Zure haring met rode ui

Zure haring met rode ui

Gevulde hasselback potatoes met bacon, tomaat, bosui en cheddar

Gevulde hasselback potatoes met bacon, tomaat, bosui en cheddar

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen