Zeewolf met zeekraal

Zeewolf met zeekraal
  • Aantal personen 6
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vis
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 900 gram zeewolffilet
  • 250 gram zeekraal
  • 150 gram kruidenboter
  • Peper en zout
  • 0,5 litr Hollandaise saus

Bereidingswijze

  1. Snij de zeewolffilet in 6 gelijke stukken, spoel de zeekraal schoon
  2. Verwarm een barbecue voor direct grillen en plaats een rooster boven de kolen. Verwarm de schelpen voor op het rooster
  3. Verdeel de kruidenboter over de schelpen en plaats direct de zeekraal in de smeltende boter
  4. Plaats bovenop de zeekraal de moten zeewolffilet, bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper
  5. Dek de schelpen af met een stuk aluminiumfolie en plaats een deksel op de barbecue
  6. Stoom de zeewolf in circa 7 minuten gaar in de boter. Verwijder de aluminiumfolie en nappeer met de hollandaisesaus

Bron: Smokey Goodness

Probeer ook eens

Zeewolf met linzentapenade

Zeewolf met linzentapenade

Tarbot in lardo met topinamboer en truffel

Tarbot in lardo met topinamboer en truffel

Eggs benedict met gerookte zalm en hollandaisesaus

Eggs benedict met gerookte zalm en hollandaisesaus

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen