Zure haring met rode ui & pitjescrackers met roomkaas

Zure haring met rode ui & pitjescrackers met roomkaas
  • Aantal personen 4 personen
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Vis

Ingrediënten

  • 60 g patentbloem + extra om te bestuiven
  • 50 g sesamzaad
  • 40 g zonnebloempitten
  • 1 el venkelzaad, geroosterd
  • 1 tl zeezout
  • 2 rode uien, schoongemaakt
  • 3 el dragon-edik
  • 2 el haringkuit
  • 2 el druivenpitolie
  • 4 zure haringfilets
  • 20 groene-zuringblaadjes
  • 4 toefjes preischeuten
  • 1 spuitzak roomkaas

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, het sesamzaad, de zonnebloempitten, het venkelzaad en zeezout. Voeg 200 ml koud water toe en roer met een houten lepel tot een dik beslag. Strijk het beslag zo dun mogelijk uit op een stuk bakpapier. Bestuif met een beetje bloem, leg er een tweede vel bakpapier op en rol met een deegroller gelijkmatig uit.
  2. Leg het uitgerolde beslag tussen het bakpapier op de bakplaat. Bak in circa 20 minuten goudbruin en krokant in een oven van 200°C. Laat afkoelen op een rooster en breek in stukken. Bewaar de crackers in een luchtdicht afgesloten trommel.
  3. Schaaf de rode ui in dunne plakjes. Schep om met de dragon-edik en laat minimaal 5 minuten marineren. Roer 3 eetlepels druivenpitolie en de haringkuit erdoor.
  4. Snijd de haring in schuine stukjes en verdeel over 4 borden. Leg wat zure ui op de haring, lepel de dressing met haringkuit eromheen. Strooi de zuringblaadjes erover en garneer met een toef preischeut. Serveer met de crackers met roomkaas.

Probeer ook eens

Tataki van zalm en sesam-gember miso

Tataki van zalm en sesam-gember miso

Inktvisjes in kao soi noedelsoep

Inktvisjes in kao soi noedelsoep

Colorchanging punchbowl

Colorchanging punchbowl

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen