Efficiënt werken

Hoe werk je efficiënter in jouw keuken? Je bespaart al mankracht door gebruik te maken van ons Slimme Keuken assortiment. Veel van deze componenten zijn gebruiksklaar, zoals de sauzen, crèmes of voorgegaarde vleesproducten. Culinaire kwaliteit, consistentie, tijdwinst in de keuken en tóch jouw creativiteit kunnen gebruiken. Dát is Samen Slimmer met Sligro!

Assortiment met tijdbesparende producten

×

Dukdalf werkt met componenten van Slimme Keuken

Restaurantmanager Nikki, van restaurant Dukdalf in Kerkdriel, gebruikt de componenten van Slimme Keuken. En met succes. Het werk in de keuken wordt hiermee versneld én de creatieve vrijheid van de chef's blijft behouden.    

''We gebruiken de kwalitatieve componenten van Slimme Keuken. Het levert veel tijdwinst op in de mise-en-place. Dat scheelt enorm in personeelskosten. De artikelen van Slimme Keuken gebruiken we als basis voor onze eigen recepten. Hierdoor behouden onze chef's hun creativiteit. Dat vinden we belangrijk.''

Een selectie met tijdbesparende producten

Hoewel de term 'convenience' nog vaak niet wordt omarmd, zien we juist dat steeds meer ondernemers en chefs besluiten om convenience te ondernemen en koken. Zij begrijpen dat de ontwikkelingen in de maatschappij vragen om een andere manier van werken. 'Convenience oplossingen' kunnen hierbij zeker een uitkomst zijn.    

Bespaar op personeelskosten

Personeelstekort? Stijgende kosten? Marges die onder druk staan? Met Slimme Keuken bespaar je tijd en personeelskosten zonder verlies van kwaliteit of creativiteit. Slimme Keuken staat voor tijdsbesparing door het gebruik van slimme componenten tijdens de mise-en-place.

De 3 beloftes van Slimme Keuken

  • Tijdwinst: 40% minder arbeidsuren in je mise-en-place
  • Minimaal 65% marge per gerecht
  • Behoud van kwaliteit en creativiteit
Slimme keuken

Slimme apparatuur

Slimme apparatuur

Kleinste keuken

Met dit concept kun jij, zonder volwaardige keuken, toch heerlijk eten op tafel zetten. Met 1 druk op de knop bereid je de lekkerste borrelbites voor in de compacte high speed oven.

Gratis inspiratieboek

Benieuwd welke voorgeprogrammeerde Kleinste Keuken gerechten mogelijk zijn in de Merrychef? Download dan gratis het inspiratieboek.

Onze keuken, jouw ambacht

Je gasten iedere dag weer hoogstaande gerechten serveren, is arbeidsintensief en vraagt om vakmanschap. Maar, goed personeel is schaars. Daarnaast is de druk op de marges hoger dan ooit. Dat vraagt om een slimme aanpak. Meer marge in minder tijd, met behoud van je eigen signatuur en klasse.

Culivers, het verlengstuk van jouw keuken

CuliVers is onze keuken waar we dagelijks complete maaltijden en maaltijdbereidingen met kwaliteit produceren. Altijd vers, volgens jouw receptuur of uit ons eigen assortiment. Culivers biedt een groot assortiment aan producten voor de horeca van nu. Van instapniveau tot aan premiumproducten: voor ieder wat wils. Met deze producten verkort je de bereidingstijd en de mise-en-place. Dit levert een significante tijdswinst op zonder in te boeten aan kwaliteit. Neem bijvoorbeeld onze groentencrèmes. Bij Culivers draaien we een mooie gladde crème van 99% verse groenten. Daaraan voegen we alleen room en wat zout toe. Dan heb je een basis en kan jij als chef de crème zelf verder op smaak brengen en er je eigen signatuur aan geven. Het Culivers-basisassortiment is deels in de Sligro-vesti­gingen verkrijgbaar en deels uitsluitend te bestellen via het bezorgkanaal.

Ook aan de kruidenolies en premium sauzen kun je je eigen draai geven. De kruidenolies maakt Culivers van verse groene kruiden, olie en zout. De verse premium sauzen worden gemaakt op basis van runder- of kalfsbotten. Zelf een jus de veau draaien hoeft niet meer. Dit levert in je keuken je een enorme tijdsbesparing op.    

Dinnerland, soepen en meer

Dinnerland à la Carte is Sligro’s eigen merk voor complete koelverse maaltijden, diepvriesmaaltijden, maaltijdcomponenten en heerlijke soepen. Het assortiment diepvriessoepen is groot en gevarieerd en alle soepen zijn rijk gevuld.

Lekkere soep ontstaat in de eerste plaats door een goede basisbereiding. Daar weten ze bij Dinnerland alles van. Dinnerland maakt soep op de traditionele manier zoals die van oudsher wordt gewaardeerd: met een krachtige bouillon op basis van in ieder geval veel verse kruiden en een breed scala verse groenten. Veel van de soepen bevatten maar liefst 40 tot 60% groenten. Kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen zul je in de Dinnerlandsoepen bovendien niet aantreffen. Het assortiment van Dinnerland is breed en bevat onder meer traditionele hardlopers als champignon- en tomatensoep, maar ook zeker de wat meer exotische toppers zoals Javaanse kerriesoep. Het assortiment is ook afgestemd op de seizoenen. Denk aan aspergesoep in het voorjaar en wildsoep in het najaar.

Altijd op voorraad
De Dinnerland-soepen worden direct na bereiding ingevroren, waardoor er geen vitaminen en voedingstoffen verloren gaan en tegelijkertijd de uitgebalanceerde smaak intact blijft. Daarmee zijn het sowieso al perfecte soepen voor horeca en catering. En het feit dat je ze diepgevroren op voorraad kunt hebben, zonder derving, maakt ze helemaal ideaal. Met de handzame verpakking van een liter maak je in no-time twee liter soep klaar, perfect voor circa acht porties. Met Dinnerland-soepen heb je dus gegarandeerd een constante, hoge kwaliteit, kun je snel inspelen op de vraag naar (extra) volume en beheers je personeelskosten beter.

Eigen draai
De ambachtelijk geproduceerde soepen van Dinnerland zijn goed op smaak, maar bieden zeker ook ruimte voor de chef om er een eigen draai aan te geven. Denk aan het toevoegen van vis, vlees of extra groente. Neem bijvoorbeeld de Dinnerland venkelsoep als basis voor een uitgebreid vegetarisch gerecht, met onder meer een tartaar van knolselderij, kaantjes van topinamboer en extra groenten.

CuliVers

Ook interessant voor jou?

  • Prijs bepalen

    Hoe bereken je winstmarges en verkoopprijzen voor je horecazaak? Bekijk de formules en rekenvoorbeelden.

  • Slimme oplossingen

    Onbezorgd en slim ondernemen doe je met Sligro. Met de slimme oplossingen kun je direct aan de slag. Zo haal jij het maximale uit je onderneming.

  • Kengetallen

    Hoe houd je je horecazaak financieel gezond, terwijl je lasten hoger zijn dan ooit? Duik in de kengetallen.

  • Foodswap

    Ga voor een foodswap! Wissel een kostbaar ingrediënt door een betaalbaar alternatief, zonder concessies te doen aan kwaliteit én gastbeleving.