Foodswap

Maak slimme menukeuzes, ga voor een foodswap. Foodswaps zijn aanpassingen van je gerechten op je menukaart waardoor je je winstmarges behoorlijk kunt vergroten. Vervang een klassiek en kostbaar gerecht door een creatief en betaalbaar alternatief  zonder op kwaliteit, smaak én gastbeleving in te leveren.

Wissel van kostbaar naar betaalbaar op je menukaart

Wissel een klassiek gerecht door een betaalbaar en smaakvol alternatief. Houdt de bereiding en smaak gelijk aan de klassieker, maar vervang het verscomponent.

Een andere slimme wissel: onze eigen merken. Neem bijvoorbeeld room en sauzen, de basis van je gerecht. Vervang A-merk producten door onze eigen merken met dezelfde kwaliteit. Slim inkopen met eigen merken.

Foodswap: runderhaas → gesplitste sukade

Foodswap: runderhaas → gesplitste sukade

Entrecote, onmisbaar op bijna elk menu. Maar ook erg kostbaar. Vervang runderhaas door gesplitste rundersukade. Met deze gerecht-wissel blijf je je gast smaakvol verrassen, maar bespaar je direct kosten zonder in te leveren op kwaliteit!

Prijsbewuste foodswaps

Een foodswap is makkelijker dan je misschien denkt. Je kunt het verscomponent wisselen, maar probeer ook eens om het A-merk te vervangen door een eigen merk. Of heb je wel eens gedacht om je huisgemaakte soep te bereiden op basis van een kwalitatief convenience product van bijvoorbeeld  Slimme Keuken? We geven je graag enkele voorbeelden.

Meer prijsbewuste foodswaps

Een foodswap is makkelijker dan je misschien denkt. We geven je graag enkele voorbeelden.

Duurzame foodswaps

Pappadum met Hollandse Kingfish

Wat zijn de gerechten die jouw vakgenoten inspiratie hebben geboden? En hoe kunnen wij die vertalen in een BEWUST gerecht? Dat zie je in de onderstaande foodswaps. Laat je inspireren door deze denkwijze. Want welke hardloper op jouw menukaart zou jij BEWUST(er) kunnen maken?

Een bewuste keuze

Bestaande gerechten in een BEWUST jasje gieten, dat is wat onze chefs hebben gedaan. Zo hebben zij de tonijn vervangen door een kleiner stukje Hollandse kingfish afgwerkt met onder andere groene asperges en zeekraal.

Trainingen en masterclasses

Sietse met een pak Meyerij kookroom

Heb je behoefte aan meer concrete tips, die persoonlijk zijn afgestemd op jouw vraag? Meld je dan aan voor een training of masterclass bij ZiN Inspiratielab.

Ook interessant voor jou?

  • Menucalculatie

    Optimaliseer je menukaart met slimme menucalculatie. Behaal meer winst met tips, tools en advies voor kostenbeheersing in jouw horecazaak.

  • Efficiënt werken

    Verbeter de efficiëntie in jouw horecazaak met slimme tips en tools. Bespaar tijd, verlaag kosten en verhoog de productiviteit van je team.