10 quick wins voor gezonde en lekkere kindermenu’s

Inspelen op kleine gasten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met deze 10 simpele tips maak je grote stappen zonder je hele bedrijfsvoering aan te passen. Kleine gasten en hun ouders voelen zich hierdoor meer dan welkom.

1. Presentatie
Kinderen eten nog meer dan volwassenen met hun ogen. Als het er niet leuk uitziet dan proberen ze het niet eens. Presenteer de gerechten daarom extra kleurrijk en feestelijk.
Klik hier voor een overzicht van leuke serviezen en disposables.

2. Bijgerechten
Serveer bij kindermenu’s standaard warme groenten, een salade of aardappeltjes uit de oven. Friet is er natuurlijk wel, maar dient apart besteld te worden. De kans is groot dat er minder friet gegeten wordt.

3. Kinderdranken
Frisdranken bevatten ontzettend veel suiker. Zet frisdranken niet op de menukaart (op verzoek wel te bestellen). Zet op de kaart leuke en gezonde(re) kinderdranken. Hier onderscheid je je mee, kinderen zullen er voor terug willen komen.
Klik hier voor onze tips voor leuke kinderdranken.

4. Kleine aanpassingen met een gezonde twist
Je hoeft niet meteen je hele menukaart om te gooien. Met kleine aanpassingen aan je menu’s kun je ze vaak al een stuk gezonder maken.
Klik hier voor onze tips om veelvoorkomende kindermenu’s iets gezonder te maken.

5. Dagmenu met iets extra’s
Werk met een kinder-dagmenu, wat natuurlijk een gezonder menu is. Maak de keuze voor dit menu extra aantrekkelijk door er een leuk kadootje bij te geven. Of maak er een leuke combideal van met een drankje.

6. Spelen met eten is toegestaan
Kinderen vinden het leuk om alles zelf te doen. Speel hier op in door de kinderen aan tafel nog wat zelf aan hun gerecht te laten doen. Serveer bijvoorbeeld een lege taco met de ingrediënten los in kleine bakjes en laat de kinderen zelf hun eigen taco vullen. Ook desserts zijn heel geschikt om nog iets zelf aan tafel te doen.

7. Proeven
Kinderen hebben de neiging om ‘nee’ te zeggen tegen alles wat ze niet kennen of wat er in hun ogen gek uitziet. Speel hierop in door aan te bieden om ze iets te laten proeven (nog leuker: in de keuken). Doe alsof je het speciaal voor hun hebt gemaakt. De kans is groot dat ze het heerlijk vinden!

8. Dievenbord
Zet een dievenbord op de kaart, met een prijs van € 0,00. Een dievenbord is een leeg bord voor kinderen om lekkere dingen van het bord van hun vader of moeder te stelen. Heel klantvriendelijk en zo eten ze toch een beetje van de gewone menukaart mee.

9. Kinderporties
Biedt gerechten van de kaart die geschikt zijn voor kinderen aan in een kleinere portie. Bedenk dat porties in veel restaurants te groot zijn voor kinderen. Zonde, want je gooit hiermee veel eten en marge weg. De volgende porties zijn gemiddeld voldoende voor kinderen (Bron: Voedingscentrum)

Kinderen 4 jaar Kinderen 10 jaar
Aardappel 100 gram 150 gram
Groente 100 gram 150 gram
Vlees 50 gram 100 gram

10. Leuke naam
Hoe leuker de naam, hoe groter de kans dat een kind het wil bestellen. Geef gerechten bijvoorbeeld de naam van een superheld of popidool. Hiermee kun je ook makkelijk inspelen op actualiteiten en kinderen nog meer aanspreken.

Terug naar Reportages

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen