100% take-away proof

Waar in drukke levens de tijd om te koken beperkter wordt, groeit de populariteit van take away maaltijden. Sterker nog, bij Balls & Glory is take away een van de grootste omzetpijlers. Hoe? Eigenaar Wim Ballieu geeft 4 tips.

1. Maak onderscheid
Kijk goed om je heen voor je begint met je concept. “Zorg dat je met je gerecht onderscheidend bent ten opzichte van het aanbod dat er al is.”

2. Serveer snel
Het concept Balls ‘n Glory is volledig ingericht op het snel serveren van kwaliteit. “Het is niet zoals in een restaurant waar je alle tijd van de wereld hebt. Daarom serveren wij met slechts enkele handelingen serveren wij een handgedraaide bal, met stoemp en saus.”

3. Win vertrouwen
“Zorg dat take away altijd beschikbaar is. In alle drukte hebben collega’s wel eens de neiging om take away stop te zetten. Maar dit is voor mij een absolute no go! Op deze service moeten gasten kunnen vertrouwen. Met name als het restaurant vol zit is take away voor veel mensen een goed alternatief.”

4. Kies de juiste verpakking
Zorg dat de herkenbaarheid en uniformiteit van je verpakkingen kloppen. “Wij hebben in onze nieuwe take away verpakkingen de ronde vorm van het restaurantbord doorgetrokken. Zo wordt het beeld met het ronde bord en de bal in het midden bijna iconisch.” Nog belangrijker is dat de verpakking werkt in de praktijk. “Het moet stapelbaar zijn, de limonade moet goed koud blijven, de gehaktbal warm en het moet er ook nog appetijtelijk uitzien na een ritje op de fiets.”

Nog meer take-away tips?!
Schrijf je in voor de Hellmann's Academy en ontvang de laatste tips direct in je mailbox.


Terug naar Reportages

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen