De Wintertruffel

De wintertruffel

De prestigieuze wintertruffel heeft uitermate delicate accenten. Hij heeft niet voor niets de bijnaam ‘het zwarte goud’. Naast de witte truffel de meest gewaarde truffelsoort in de horeca.

Kenmerken

● De schil is fijn wratachtig en piramidaal, gladder dan die van de zomertruffel.
● De wintertruffel is zwart, soms met ijzerachtige delen en - minder rijp - neigend naar wijnrood.
● De adering is zwart-bruin met een neiging naar paars of roodachtig.
● De geur is aangenaam aromatisch en expliciet aanwezig.
● De smaak is exquis en neigend naar zoet.

Lees meer over truffels

Terug naar Reportages

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen