Tapas gourmet

Hoofdzondes met Gourmet

Gourmetten is lekker makkelijk, iedereen kan het. Of zijn er toch dingen die mis kunnen gaan? We hebben 5 veelgemaakte fouten op een rijtje gezet. Een aantal van deze hoofdzondes kun jij als gastheer of –vrouw helpen voorkomen. Zo wordt je gourmet geen culinaire puinhoop.


1. Koud vlees op de plaat
Ook al zijn de stukjes vlees klein, je kunt ze beter niet direct uit de koelkast op de plaat leggen. Als je vlees haalt bij Sligro, koop je kwaliteitsvlees. Dat moet ook zo worden behandeld. Laat het vlees dus eerst op kamertemperatuur komen.

2. Prikken in het vlees
Gasten prikken vaak in het vlees om het om te draaien. Zonde! De vleessappen lopen er dan immers uit. Zorg dus dat er voldoende vleespincetten klaarliggen om het vlees mee om te draaien.

3. Een bakplaat vol olie
De bakplaat is vaak voorzien van een antiaanbaklaag en heeft weinig vet nodig. Bovendien kun je beter kiezen voor boter dan olie, want boter spat minder. En dep het vlees eerst droog met wat keukenpapier, dat scheelt ook gespetter.

4. Te zoete sauzen bij mooi vlees
Heb je een mooie tournedos voor je gasten, gaat er knoflooksaus op. Herkenbaar? Zorg ervoor dat je een variatie aan sauzen hebt. Niet alleen maar zoete sauzen op mayonaisebasis, maar ook gezonde sauzen met minder uitgesproken smaken. Die passen beter bij mooi vlees.

5. De bakplaat te hoog zetten
Veel mensen zetten de bakplaat op de hoogste stand. De laatste jaren hebben we juist geleerd dat vlees een langzame garing nodig heeft. Vertel je gasten welke ingrediënten een langere bereiding vragen, dan kunnen ze daar rekening mee houden.

Terug naar Reportages

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen