Mijnboer Hollandse kersen

Kook met bijzondere seizoensproducten van Nederlandse bodem. En serveer de pure smaak van de natuur met Mijnboer.

Kersen seizoen
De Mijnboer kers wordt geteeld in Nederland door een van onze Mijnboer telers. De kers is in Nederland beschikbaar vanaf juni tot en met augustus. Er zijn verschillende rassen met verschillende kleuren. De kleur kan variëren van geel tot bijna paarsrood. Verder bestaat de kers uit een schil, vruchtvlees en een harde pit. De kers behoort dus tot de steenvruchten.

Bewaartips
Kersen blijven het langst houdbaar wanneer je ze in de koeling bewaard. Je geniet dan circa drie tot vijf dagen van deze zoete vrucht. Wel is er één nadeel bij het bewaren in de koelkast; het beïnvloed de smaak. Bewaar je ze buiten de koelkast dan zijn ze ongeveer één tot twee dagen houdbaar. Bij ons in de vestiging worden ze dagelijks bijgevuld en geniet je dus elke dag van super verse kersen!

Kersen schoonmaken
Voordat je deze steenvrucht opeet moet je ze eerst wassen. Vervolgens verwijder je na het wassen de steeltjes. Gebruik je de kers voor een gerecht? Zorg er dan eerst voor dat je ze eerst ontpit. Ook voor het maken van bijvoorbeeld gebak, jam of compote moet je eerst de kers ontpitten.

Assortiment:

Mijnboer kersen
Doos 1 kilo
Art. nr. 706237

Alle dag vers Hollandse kersen
Bak 400 gram
Art. nr. 026908

Terug naar Reportages