Op safari met Ruig

Iedereen kent wel de big five in Afrika, maar ken je al de grote vijf van Ruig?

Iedereen kent wel de big five in Afrika, maar ken je al de grote vijf van Ruig? De meest indrukwekkende wildsoorten verkrijgbaar bij Ruig. Hert, wildzwijn, damhert, moeflon en de kleinste, het ree. In deze blog zetten we het reebok in het zonnetje. Reebok (het mannetje) is een echt zomerwild. Vanaf 1 mei tot halverwege augustus is de jacht geopend. Dit is de periode dat de bok inmiddels moeder en kind heeft verlaten en weer zijn eigen weg is gegaan.

De jacht op reeën is er één van geduld en veel kennis van het veld. Ieder jaar wordt opnieuw het afschot van het aantal bokken bepaald aan de hand van tellingen in het veld. Verkrijgbaarheid van dit mooie vlees is hier dan ook sterk van afhankelijk. Realiteit leert ons dat het aanbod van ree niet voldoet aan de vraag. Deze exclusieve verkrijgbaarheid maakt reebok dan ook het mooiste stukje (zomer)wild van eigen bodem.

Het ree hoort tot de hertenfamilie, maar het vlees staat gastronomisch veel hoger aangeschreven dan het populaire hert. Het vlees van ree is mager, fijn van structuur en bijzonder delicaat van smaak. In het voorjaar en de zomer sprokkelt hij in de vrije natuur het lekkerste voedsel bij elkaar als eiwitrijke blaadjes, bessen, twijgjes, kruiden en grassen. Dat proef je terug in de verfijnde smaak van het vlees.

Denk eens outside the box en ga voor reebok op de barbecue! Een barbecue geeft reebok die unieke
grillsmaak mee en maakt het vlees extra lekker. Door de ontwikkelde smaak van wild is een beetje peper, zout en een sissend hete barbecue de basis voor een heerlijk eindresultaat. Voeg eventueel een beetje tijm en rozemarijn toe. Serveer bij reebok een frisse zomersalade met ananas en witte druiven. Door het zoete van de vruchten komt de wildsmaak optimaal tot zijn recht.

Wist u dat reebok het kwaliteitslabel Jagerstrots draagt? Jagerstrots is een kwaliteitslabel voor wild waarbij de vrije natuur van Europa als bron dient en waarbij respect voor het dier gegarandeerd wordt. Een echt seizoensproduct, rechtstreeks van de jager en speciaal voor u geselecteerd. Écht wild, iets waar Ruig trots op is.

Wild, het meest eerlijke vlees uit de vrije natuur.

Terug naar Reportages