Zilt

Speel in op de gezondheidstrend met deze natuurlijk zoute smaakmaker!

Als 11-jarige jongen sneed Hans Elenbaas al zeegroenten in de Oosterschelde, samen met zijn broer Dirk. Deze hobby groeide in 1996 uit tot een bedrijf. Nu zijn ze de broers dé specialist op het gebied van zilte groenten.

Uit de natuur

Volgens Hans Elenbaas is de teelt van zeegroenten prachtig werk om te doen: “Je zit middenin de natuur en groenten rechtstreeks uit de zee en de schorren zijn fantastisch lekker!”

Gezondheidstrend

Zilte groenten zitten vol vitaminen en mineralen die ze uit het zeewater opnemen. Hiermee passen deze groenten helemaal in de gezondheidstrend. Gedroogde zeegroenten zijn bovendien een prima vervanger van zout.

3 redenen om zilte groenten op de kaart te zetten

  • Verrassende culinaire toevoeging
  • Boordevol vitaminen & mineralen
  • Natuurlijke zoute smaakmaker

Assortiment:

Zeekraal
Zilte sappige stengeltjes van de schorren. Zeekraal is een knapperige zeegroente die lijkt op een mini-cactus, maar dan zonder stekels.

Zeekraal
1 kilo
Art. nr. 354543

Zeekraal
150 gram
Art. nr. 541069

Lamsoren
De zeeaster, beter bekend als lamsoor, groeit op de zilte bodem in de kuststreken. De langwerpige jonge, verse blaadjes zijn licht zilt van smaak.

Lamsoren
150 gram
Art. nr. 541080

Terug naar Reportages

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen