Sous-vide

De Franse term sous-vide staat voor vacuüm gegaard. Verse en onbewerkte groenten worden vacuüm verpakt en in een waterbad op nauwkeurig gecontroleerde temperatuur gegaard. Na de verhitting wordt het product snel afgekoeld. Dit zorgt voor een veel langere houdbaarheid van de groenten. Zonder dat er conserveringsmiddelen en E-nummers aan worden toegevoegd.

Voordelen van sous-vide bereiding

Behoud van smaak
Bij een sous-vide bereiding blijven smaak, structuur, kleur, vitaminen en voedingswaarden optimaal behouden. De sous-vide groenten zijn in hun eigen vocht gegaard. Hierdoor is de smaak puur en authentiek. De toegevoegde verse kruiden maken het nóg lekkerder. Zo serveer je op elk moment gemakkelijk en snel een bijzonder gerecht. Op drukke en minder drukke momenten.
 

Snel en gemakkelijk bereid
De sous-vide groenten kunnen na verwarming direct geserveerd worden. Aan een aantal soorten zijn zelfs al verse kruiden toegevoegd. Maar er is ook ruimte voor creativiteit. Voeg smaakmakers naar keuze toe en gril, stoof, frituur of bak voor een smaakvol gerecht met je eigen signatuur.

Sous-vide wortels van de barbecue

Sous-vide assortiment

Ook interessant voor jou?

  • Fermenteren

    Van het langer houdbaar maken van groente, vis of zuivel tot aan het maken van een desemstarter. Leer stap voor stap hoe je dit kunt doen.

  • Stoven

    Stoven is het garen van vlees in een (braad)pan. Ontdek de kunst van stoven en laat je inspireren met heerlijke stoofrecepten en handige tips.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.

  • Agar

    Maak kennis met agar: een plantaardig bindmiddel voor desserts, sauzen en meer. Ontdek tips en recepten.