De Aziatische keuken zit boordevol verrassende elementen. De culinaire tradities gaan vaak eeuwen terug. Met de vele verse, smaakvolle en kleurrijke ingrediënten maakt u de meest prachtige, verfijnde gerechten die ook nog eens heel gezond zijn. Over de hele wereld vinden we Aziatische invloeden in de nationale keukens terug.

Sligro biedt uitgebreide mogelijkheden voor iedereen die met ingrediënten uit de Aziatische keuken aan de slag wil. Zo vindt u een uitgebreid assortiment aan alle soorten rijst en mie, prachtige soorten noedels, een breed scala aan kroepoeksoorten en heerlijke wok- en sojasauzen. Binnen deze categorieën kunt u aan de slag met exclusieve topproducten, of u kiest voor de meer gangbare producten voor een voordeligere prijs.

Rijst

Rijst is veruit het meest gegeten voedsel ter wereld. Meer dan de helft van de wereldbevolking eet dit populaire zetmeelproduct zelfs dagelijks. Verschillende soorten rijst, zoals basmati-, pandan- en sushirijst vormen de basis van vele Aziatische klassiekers. Maar natuurlijk kunt u er ook een geheel eigen draai aan geven. Alleen al met het kookvocht kunt u eindeloos variëren om de smaak te sturen. Kook de rijst bijvoorbeeld in verschillende soorten bouillon of in kookvocht van asperges voor een karakteristieke twist. Of voeg zelf groenten toe voor een mooie rijstgarnituur. Steeds vaker zien we rijst met blokjes pompoen, groene asperge of peultjes bij een mooie ossenhaas of côte de boeuf. Voor een wat lichter lunchgerecht biedt rijst als begeleider ook uitkomst. Gebruik in de herfst bijvoorbeeld rijst met toegevoegde noten bij een stukje wild.

Basmati rijst

Basmatirijst heeft een geurige en volle smaak. De korrel is lang en dun gevormd. In de Indiase keuken is deze 'koning onder de rijstsoorten’ een belangrijk basisingrediënt in traditionele curry's. Bij Sligro vindt u topkwaliteit basmati onder het merk Akash en onder ons eigen exclusieve merk Shagaï.

Pandan rijst

Deze rijst heeft een lange korrel met een sterk, nootachtig aroma. De korrel past goed bij Zuidoost-Aziatische gerechten, zoals gebakken Thaise rijst of Indonesische kokosrijst. Pandan rijst is onder andere verkrijgbaar onder het topmerk Baitang en onder ons eigen exclusieve merk Shagaï.

Sushi rijst

De korrel van sushirijst heeft een mooie, ronde vorm. Van nature bevat deze korrel veel zetmeel. Dit zorgt ervoor dat de rijst na het koken goed aan elkaar plakt. Goede sushirijst neemt veel vocht op en houdt dit goed vast. Sushi doet het altijd goed op het terras als tegenhanger voor de salades.

Bekijk alle aanbiedingen
Rijst noedels

Rijst noedels

Bij de productie van rijstnoedels, zoals vermicelli, rijststicks of mihoen, wordt rijstmeel gemengd met water. Het mengsel wordt gaar gestoomd en in de juiste vorm gesneden. Rijstnoedels hebben een veel zachtere structuur dan tarwenoedels en kunnen prima in een gerecht worden verwerkt. Door de neutrale smaak kunt u ze goed koken in bijvoorbeeld jus d’orange of appelsap. Koel de noedels terug en voeg wat mint of koriander toe voor een heerlijk dessert.

Tarwe noedels

Tarwe noedels

Het productieproces van tarwenoedels lijkt veel op dat van pasta. Verschil is dat bij tarwenoedels zachtere tarwesoorten worden gebruikt. De bekendste soorten zijn mie en noedels. Door de stevige structuur koken tarwenoedels niet snel kapot. Ideaal voor mise en place. U maakt met tarwenoedels snel een eenvoudig en mooi lunchgerecht dat licht verteerbaar is. Bijvoorbeeld met groenten, een sesamwoksaus, gevogelte of wild.

Udon Noodles

Udon Noodles

Art. nr. 996730
Krimp 5 x 200 gram

Rice Sticks

Rice Sticks

Art. nr. 676437
Pak 400 gram

Rice Vermicelli

Rice Vermicelli

Art. nr. 906811
Pak 500 gram

Chinese wokmie

Chinese wokmie

Art. nr. 785948
Krimp 4 x 500 gram

Bekijk alle aanbiedingen
Sushi

Sushi

Van origine is sushi ontstaan als een handige manier om vlees of vis in te rollen: gemakkelijk om mee te nemen. Later is sushi uitgegroeid tot een ware delicatesse die tot een kunst verheven werd.

De Japanse keuken heeft altijd streng vastgehouden aan de traditionele sushi. De Westerse keuken is veel losser in de omgang met sushi en geeft er een compleet eigen draai aan. Op sushi-varianten kunt u al uw creativiteit loslaten. Maak bijvoorbeeld eens een sushi maki met banaan en pompoen. Een mooie eyecatcher én erg lekker.

Als variant op sushi maki kunt u bijvoorbeeld zure haring en wakamesalade gebruiken. Het kleine zuurtje van de gebruikte rijstazijn combineert hier geweldig mee. Een andere heerlijke combinatie is sushi met eendenborst en gekonfijte cranberries. Of gebruik als vulling asperge met een mooi stukje boerenham.

Maki Chicken-Mango

Maki
Chicken-Mango

Krokant kippenhaasje met mango en koriander

Lees het recept
Maki Veggi

Maki
Veggi

Pompoen met banaan en bananenchips

Lees het recept
Maki Mediterraan

Maki
Mediterraan

Chorizoworst, augurk en basilicum

Lees het recept
Maki Sour Haring

Maki
Sour Haring

Zure haring met wakame

Lees het recept
Bekijk alle aanbiedingen

Groenten uit de Aziatische keuken

Naast rijst en pastagerechten als noedels is de Aziatische keuken vooral bekent om de grote diversiteit in groenten. Taugé en paksoi worden erg veel gebruikt. Maar ook groenten als sereh (citroengras), venkel en shiitake paddenstoelen zijn alom geliefd bij de bereiding van traditioneel oriëntaalse gerechten. Voor de Westerse keuken bieden deze ingrediënten talrijke nieuwe mogelijkheden en nieuwe smaken.

Kurkuma

Kurkuma

Art. nr. 850450
Bak 250 gram

Paksoi Shanghai

Paksoi Shanghai

Art. nr. 551179
Schaal 2 stuks

Seréh

Seréh

Art. nr. 112679
Bak 100 gram

Shittake

Shiitake

Art. nr. 577081
Bak 500 gram

Bekijk alle aanbiedingen uit de Oriental food folder

Kroepoek

Kroepoek is een wereldwijd bekend bijgerecht en onmisbaar in de traditionele Indonesische keuken. De bekendste soorten kroepoek worden gemaakt van een mengsel van tapiocameel, ei en fijngehakte garnalen. Kneed dit tot een deeg en maak hiervan een broodvorm. Vervolgens laat u dit bijna twee uur stomen. Daarna kunt u er mooie dunne plakken van snijden die u nog even kort frituurt. Bekijk ook eens ons recept voor zelfgemaakte kroepoek met rode biet.

Onderscheidend garnituurtje

Kroepoek is uitstekend te gebruiken als garnituur, bijvoorbeeld als mooi krokantje in de salade. Uw gerechten onderscheiden zich zo op relatief eenvoudige wijze van de rest.

Zoete kroepoek

Ook met de ingrediënten van kroepoek kunt u naar hartenlust variëren. Gebruik in plaats van garnaal eens saffraan of pistachenoten. Of serveer een onderscheidende aspergekroepoek als amuse. Op patisseriegebied komt u met een zelfgemaakte sinaasappelkroepoek goed voor de dag. Let er wel op dat u er niet te veel suiker aan toevoegt, dit kan gaan karamelliseren. Beter is het om met poedersuiker naar smaak na te zoeten.

Kroepoek saffraan

Kroepoek
saffraan

met palingfilet en tobiko
kaviaar

Lees het recept
Kroepoek wasabi

Kroepoek
wasabi

met gamba's en limoenmayonaise

Lees het recept
Kroepoek rozenwater

Kroepoek
rozenwater

met gepaneerde kippenhaasjes en koriandermayonaise

Lees het recept
Kroepoek rode curry

Kroepoek
rode curry

met gerookte kipfilet en
humus

Lees het recept

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen