Het Beest

Het beest; van rund tot geit en van hert tot wildzwijn. Vlees vormt vaak een belangrijk onderdeel voor een recept of complete maaltijd. De mogelijkheden zijn grotendeels afhankelijk van de eigen karakteristieken van ieder beest. Zaken als afmetingen, voedselvoorkeur, herkomst en anatomie spelen een belangrijke rol voor de uiteindelijke smaaktypering van ieder beest. En dan maakt het ook nog verschil welk deel van het beest wordt gebruikt.

Hoogwaardige vleesdelen zoals de haas van een rund smaken natuurlijk heel anders dan relatief mindere delen zoals een schenkel. Maar ook relatief goedkope vleesonderdelen kunnen met een stukje vakmanschap tot heerlijke producten worden getransformeerd. Met een juiste behandeling maak je van een relatief goedkoop stukje vlees een gerecht die je kunt aanbieden voor de prijs van een duurder stukje vlees.

Lam

Lam

Ontdek de incourante delen van:
lam.

Geitenlam

Geitenlam

Ontdek de incourante delen van:
geitenlam.

Kalf

Kalf

Ontdek de incourante delen van:
kalf.

Wild zwijn

Wild zwijn

Ontdek de incourante delen van:
wild zwijn.

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen