Soorten thee - Sligro.nl

Soorten thee


Als we het over soorten hebben hebben we het dus over de type thee niet over smaken of namen. Je kan het vergelijken met witte, rosé of rode wijn.

Wit (minimaal geoxideerd)

Dit zijn de jonge frisse topjes aan het begin van het seizoen. Het moment van plukken van de witte is thee komt heel nauw. Pluk je te vroeg, dan is de smaak nog niet ontwikkeld en pluk je te laat dan is de thee te ver uitgeschoten en is het geen witte thee meer. Dit komt op een paar uren. Een spannend en mooi moment dus; het oogstjaar is weer begonnen!

Crusio white sandakphu

Crusio White Sandakphu
Exclusief bij Sligro verkrijgbaar vanaf najaar 2017.

Numi White rose - velvet garden
Art. nr. 017503
16 x 2 gram

Twinings theezakjes
Art. nr. 197739
25 x 2 gram

Groen (niet geoxideerd)

Groene thee wordt groen geplukt en groen gedronken; eigenlijk de meest oorspronkelijke manier van thee drinken. Na het plukken voeg in de ochtend moeten de boeren snel naar de fabriek rijden zodat de thee niet kan verkleuren. In het merendeel van de gevallen wordt de thee in de fabriek direct verhit. Door de verdamping van het vocht in het blad kan de thee niet meer verkleuren.

Crusio Longjing
Exclusief bij Sligro verkrijgbaar vanaf najaar 2017.

Delicious Biologische groene thee munt

Delicious Biologisch munt
Doos 20 zakjes
Art. nr. 027762

Pickwick ginger green paradise
1-kops
Art. nr. 839742

Oolong (gedeeltelijk geoxideerd)

Oolong is vrij onbekend in Europa maar in China en Taiwan een zeer populaire soort. Het proces van oolong maken is heel complex,met soms wel 40 verschillende handelingen. Oolong zit tussen groene en zwarte thee in en is gedeeltelijk geoxideerd. Ondanks de groene looks schenk je kokend water op oolong, anders ontvouwen de blaadjes niet en komt het bijzondere karakter niet naar voren. Een leuke theesoort voor je assortiment om je gasten dus mee te verrassen.

Crusio Dong Ding
Exclusief bij Sligro verkrijgbaar vanaf najaar 2017.

Pickwick slow tea golden
Doos 25 zakjes
Art. nr. 839996

Dilmah theezakjes springtime
Art. nr. 876634
20 x 1,5 gram

Zwart (geoxideerd)

Zwarte thee wordt groen geplukt. De blaadjes worden een hele nacht op een grote tafel met kleine gaatjes gelegd waar warme lucht door wordt geblazen. Dit maakt de blaadjes slap waarna rolmachines de cellen in de bladeren breken. De sappen die hierbij vrijkomen zorgen - zodra ze in contact komen met zuurstof - voor de oxidatie. Dit proces wordt gestopt door verhitting. De laatste stap is altijd uit sorteren om de formaten blaadjes bij elkaar uit te zoeken.

Crusio Ceylon
Exclusief bij Sligro verkrijgbaar vanaf najaar 2017.

Pickwick slow tea smooth grey
Doos 25 zakjes
Art. nr. 840125

Lipton ceylon
Doos 25 zakjes
Art. nr. 93325

Pu-erh (gefermenteerd)

Vaak lees je dat thee gefermenteerd is. Dat klopt alleen Pu-erh. Andere soorten worden met behulp van zuurstof, oftewel oxidatie gemaakt. Bij pu-erh ontbreekt zuurstof, dus spreken we van fermentatie. Pu-erh wordt nog niet heel veel verkocht in Nederland, mede omdat het zetproces wat complex kan zijn. De thee dient losgestoken te worden van een geperste vorm en daarna meerdere malen opgeschonken voor het optimale resultaat.

Numi chocolade
Doos 16 stuks
Art. nr. 017512

(Kruid)

Kruid staat tussen haakjes. Waarom? Omdat we in Nederland gewend zijn geraakt alles thee te noemen. Voorbeelden daarvan zijn: munt thee, rooibosthee, kamillethee en ga zo maar door. Thee is een kruid maar niet alle kruiden zijn thee en daar zit hem het grote verschil. We noemen dit kruideninfusies. Waarom is het belangrijk om te weten? In thee zit cafeïne, in al die andere kruiden niet. Er zijn gasten die graag thee zonder cafeïne willen drinken, dit is niet mogelijk maar kruideninfusies zijn dan een perfect alternatief.

Verveine
Bak 12 stuks
Beschikbaar: jaarrond
Art. nr. 719057

Munt & lavendel
Bak 12 stuks
Beschikbaar: jaarrond

Munt & citroenlijm
Bak 12 stuks
Beschikbaar jaarrond
Art. nr. 719052