Mosselen

Het beste uit de zee vers op je bord


Was je meer op zoek naar oesters? Lees meer

De voordelen van Mosselen:

#1 Mosselseizoen: van eind juni tot en met eind april
#2 Zeeuwse mosselen: verser dan vers
#3 Bodemcultuurmosselen uit de Oosterschelde
#4 Hangcultuurmosselen MSC-gecertificeerd
#5 Aantrekkelijk en uitgebreid POS-pakket speciaal voor horeca

Ze zijn er weer. De nieuwe mosselen zijn goed van smaak. Neem alleen al het vleesgehalte tussen de 26 en 28%. Maar er zijn meer redenen om mosselen op de menukaart te zetten. Wij helpen je op weg om zoveel mogelijk uit dit mooie seizoen te halen. Ontdek de verschillende soorten bij Sligro en wat deze mosselen zo bijzonder maakt. Maar ook hoe je ze bewaart, bereidt en ze extra onderscheidend presenteert. Alles om je gast een onvergetelijke beleving te bieden dit seizoen.

Klassieke mosselrecepten

Normandië

Bekijk recept

Recepten wereldmosselen

Indiase mosselen

Bekijk recept

Marokkaanse mosselen

Bekijk recept

Japanse mosselen

Bekijk recept

Mosselen anders bereiden/presenteren

Mosselen eglade

Mosselen églade

Het is een lokale specialiteit op het Franse eiland Oléron: églade. Van heinde en verre komen mosselliefhebbers af op deze culinaire traditie van lokale vissers. ‘Het is de rook van de dennennaalden die de mosselen een aparte smaak geeft’. Deze manier van mosselen bereiden is de ultieme vorm van outdoor cooking en shared dining.

Bekijk recept
Luxe broodje mosselen

Luxe broodje mosselen

Mosselen op een broodje is een extra kans om met mosselen aan de slag te gaan. Licht gepaneerd op een luxe broodje met de rode uit, koriander en garlic sriracha mayonaise (art. nr. 017645) geeft een Aziatische twist. Je kunt verse mosselen gebruiken, of mosselvlees uit de diepvries. Hierdoor heb je ook nog eens een gemakkelijk broodje.

Mosselsoep

Mosselsoep

Denk niet alleen aan hoofdgerechten, mosselen kan je ook prima gebruiken voor in soep. Je kunt mosselen heel toevoegen of alleen het vlees van de mosselen. Het vocht van gekookte mosselen kan je, na het zeven ervan, ook al basis gebruiken voor een mosselbouillon. Zo gebruik je alle smaken en gooi je niets weg.

Bekijk recept
Mosselen met een twist

Mosselen met een twist

Mosselen is misschien wel het ultieme shared dining gerecht. Samen uit een pan de mosselen pakken en dippen in diverse sausjes. Weinig ruimte op tafel? Je kunt de mossel en sausjes ook op een draaiplateau (art. nr. 026752) zetten. Zo voeg je een fun-element toe op tafel

Bodem-of hangcultuurmosselen?

Bodemcultuurmosselen

Bodemcultuurmosselen zijn de meest gangbare mosselen. Ze groeien op mosselbanken in de Oosterschelde. In het water van deze zeearm vinden ze alle voeding die ze nodig hebben, waardoor ze gezond opgroeien. Maar bodemcultuurmosselen vissen we ook in de Waddenzee. Deze gaan vervolgens naar de Oosterschelde. Het resultaat? Een Zeeuwse mossel die wereldberoemd is vanwege zijn smaak en structuur.

Hangcultuurmosselen

Mosselen met een hangcultuur leven niet op de bodem, maar hangen in netten in de stroming. Daar krijgen ze meer voeding dan hun soortgenoten op de bodem. Ze zijn dan ook eerder klaar voor consumptie. Bovendien hebben deze mosselen vaak een hoger vleesgewicht en een zachtere schelp. Het kweken is een kleinschalige activiteit met een zeer beperkte invloed op de omgeving. Daarom mag het met recht een duurzame kweekmethode genoemd worden. De mosselen zijn ook MSC-gecertificeerd. Houd er rekening mee dat hangcultuurmosselen alleen verkrijgbaar zijn in de maand mei.

Zeeland’s Roem

Zeeland’s Roem is een Zeeuws familiebedrijf met 75 jaar ervaring. Het is een van de grootste schaal- en schelpdierenproducenten in Europa. Zeeland’s Roem is Sligro’s huisleverancier van mosselen, oesters en schaaldieren. Het bedrijf is toekomstgericht door opzetten en uitvoeren van aquacultuurprojecten en hun unieke schelpdier hatchery. De mosselen van Zeelands’s Roem zijn MSC-gecertificeerd.

Smit Vis

692064

Wat de Zeeuwse mosselen van Smit Vis speciaal maakt? De maatvoering. Bodemcultuurmosselen van Smit Vis zijn er in sortering Jumbo. Deze 100% Jumbo-sortering zijn extra geselecteerd op schelpgrootte en vleesgewicht tegen een aantrekkelijke prijs. Ook de mosselen van Smit Vis zijn MSC-gecertificeerd.

Mosselassortiment

Ontdek bij Sligro diverse mosselsorteringen en verpakkingseenheden. Onze mosselen zijn verkrijgbaar in waterdichte verpakkingen van 2 en 5 kilo, maar ook in jutezakken van 15 kilo:

Bodemcultuur
Stuks per kilo 1 kilo 2 kilo 5 kilo 15 kilo
Zeeland's Roem Goudmerk <42 X X X
Zeeland's Roem Jumbo 45-50 X X X
Zeeland's Roem Imperial 55-60 X X X
Zeeland's Roem Super 60-75 X X X X
Zeeland's Roem Extra 75+ X X
Smit Vis Jumbo 43-50 X X X X
Smit Vis Super 65-75 X

Verkooppakket

Speciaal voor de horeca heeft Smit Vis een uitgebreid POS-pakket samengesteld: met raamposters, spandoeken, beachflags en tafelkaarten. En ook jute mosselbalen. Vraag ernaar bij je visspecialist van Smit Vis.

Smit Vis mosselen spandoek
200 x 50 cm
Art. nr. 206627

Smit Vis mosselen spandoek
300 x 75 cm
Art. nr. 206643

Smit Vis mosselen poster
70 x 100 cm
Art. nr. 206753

Vis mosselen tafelkaartjes
Set 10 stuks
Art. nr. 206703

Smit Vis mosselen jute zak bedrukt
Pak 2 stuks
Art. nr. 027388

Franse en Nieuw-Zeelandse mosselen

De Zeeuwse mosselen zijn een begrip, maar ook uit andere landen komen prima mosselen. Naast smaak is vooral het formaat anders dan onze Zeeuwse mossel.

Greenshell mosselen

062409

De Nieuw-Zeelandse greenshell mussel met zijn heldergroene rand is wellicht de mooiste mossel ter wereld. Uitstekende mossel om mee te gratineren.

Bouchot mosselen

De bouchot mosselen zijn hangcultuurmosselen en deze worden gekweekt in Le Crotoy of Baie Mont St. Michel. De mosselen zijn kleiner dan de Zeeuwse maar zeer smaakvol met een hoog vetpercentage.

Mosselwijnen

Welke wijn bij welk mosselgerecht? Klassiek gekookt met prei en witte wijn of gewokt met curry en kokosmelk? Bereiding en smaakmakers bepalen de wijnkeuze: we zoeken harmonie.

Een stevig gerecht vraagt een volle wijn, een frisse bereiding een frisse wijn. Om verfrissend te zijn moet de wijn net iets meer zuren hebben dan het gerecht.

036333

Fritz Riesling trocken
Fles 75 cl.
Art. nr. 036333

814158

Hofmann Sauvignon Blanc
Fles 75 cl
Art. nr. 814158

187420

Domaine Louis Moreau Petit Chablis
Fles 75 cl
Art. nr. 187420

797225

Rudolf May Silvaner
Fles 75 cl
Art. nr. 797225

203831

Corte Giara Pinot Grigio
Fles 75 cl
Art. nr. 203831

686571

Paco & Lola Albariño
Fles 75 cl
Art. nr. 686571

813937

Nik Weis Riesling Trocken
Fles 75 cl
Art. nr. 813937

353709

Quinta Da Lixa Alvarinho
Fles 75 cl
Art. nr. 353709

029376

Schloss Vollrads Riesling Trocken
Fles 75 cl
Art. nr. 029376

451285

Himmelstiege Grüner Veltliner Smaragd
Fles 75 cl
Art. nr. 451285

258962

Château Beranger Picpoul de Pinet
Fles 75 cl
Art. nr. 258962

Bier met mosselen

Bier serveren bij mosselen? Bieren met een fris karakter, zoals witbieren, zijn meestal een goede keuze. Een citrussmaak combineert namelijk net als met vis ook vaak prima met mosselen. Al is India Pale Ale lastiger te combineren: dit bier is erg bitter en afhankelijk van de gebruikte hop te fruitig of te sterk. Bij een mosselgerecht met spek ga je voor een tripel of zelfs een bier met donkere mouten, zoals een amber. Bereid je mosselen in bier? Denk aan tripel, witbier en zelfs cider. En wanneer je een bier gebruikt om in te stoven of in een saus: dit bier smaakt vaak ook in een glas goed bij het gerecht.

380277

t Ij Ijwit Witbier
8 flesjes x 33 cl
Art. nr. 380277

825112

Gulpener Korenwolf Witbier
8 flesjes x 30 cl
Art. nr. 825112

567578

Jopenbier Adriaan Wit
8 flesjes x 33 cl
Art. nr. 567578

38118

Wieckse Witbier
4 multipacks x 6 flesjes x 30 cl
Art. nr. 38118

030702

Brand Weizen
8 flesjes x 30 cl
Art. nr. 030702

Meer met mosselen

Mosselgroenten

Art. nr. Omschrijving Eenheid
105499 Zeeuwse Mosselgroenten Zak 1 kilo
58794 Snij Mosselgroenten Zak 500 gram

Mosselkruiden

Art. nr. Omschrijving Eenheid
22654 Verstegen Mix voor mosselen Potje 150 gram
333495 Sligro Spice Market Mosselkruiden fijn Blik 60 gram
333490 Sligro Spice Market Mosselkruiden fijn Zak 250 gram
937841 Verstegen Kruidenmix voor mosselen Pot 260 gram
84275 Zeeland's Roem Mosselkruiden Zakje 15 gram

Mosselvlees los

Art. nr. Omschrijving Eenheid
789921 Klaas Puul Gekookt Mosselvlees MSC Zak 1 kilo
122917 Klaas Puul Gepaneerd Mosselvlees Zak 1 kilo
706567 PCS Mosselen Gebloemd Zak 1 kilo

Mosselen op azijn

Art. nr. Omschrijving Eenheid
506166 Zeeland's Roem Mosselen Catalaanse Saus MSC Pot 37 cl
509907 Zeeland's Roem Mosselen in Azijn MSC Pot 37 cl

Mosselsauzen

Art. nr. Omschrijving Eenheid
84276 Zeelands’s Roem mosseldipsaus Bakje 210 gram
044712 O'life Culinaise Mosterd-mossel Pot 300 ml
075188 O'life Culinaise Cocktailsaus blue gin Pot 300 ml
055877 O'life Culinaise Ravigotte Pot 300 ml
055827 O'life Culinaise Peppadew Pot 300 ml

Mosselpan

Een brede, lage en niet te dikke mosselpan is ideaal voor de bereiding. De schelpen hebben de ruimte om te openen en worden minder snel droog of taai. Sligro heeft 3 maten mosselpannen in het assortiment. De klassieke zwarte 24 cm, 18 cm maatvoering en de mini mosselpan.

046634

Cosy&Trendy Mosselpan, 24 cm, zwart
Per stuk
Art. nr. 046634

046638

Cosy&Trendy Mosselpan, 18 cm, zwart-wit
Per stuk
Art. nr. 046638

046670

Cosy&Trendy Mosselpan, 18 cm, zwart
Per stuk
Art. nr. 046670

063389

Cosy&Trendy Mosselpan, 18 cm, rood
Per stuk
Art. nr. 063389

046635

Mosselpan Blauw 18cm, pastelblauw
Per stuk
Art. nr. 046635

046636

Cosy&Trendy Mosselpan, 18 cm, mint
Per stuk
Art. nr. 046636

046641

Cosy&Trendy Mosselpan, 12 cm, zwart
Per stuk
Art. nr. 046641

192006

Intermezzo Mini mosselpan, 12 cm, wit
Per stuk
Art. nr. 192006

387559

Intermezzo Mini mosselpan, 12 cm, ivoor
Per stuk
Art. nr. 387559

046639

Cosy&Trendy Mosselpan, 12 cm, mint
Per stuk
Art. nr. 046639

Tips voor mosselen

  • Mosselen kan je ook bereiden op de barbecue! Bestrijk de gewassen mosselen royaal met olijfolie (met een rub) en leg ze in een vuurvaste schaal met een scheut witte zijn. Zet de schaal daarna op het hete rooster van een gesloten barbecue totdat de schelpen opengaan.


  • Verse mosselen in de schelp kun je niet invriezen. Je kunt de mosselen wel koken, uit de schelp halen en dan invriezen of tot drie dagen in de koelkast bewaren. Prima om later te frituren of te bereiden in een salade.


  • Onze Nederlandse mosselen zijn voorzien van het MSC-keurmerk, wat een verantwoorde vangst garandeert. Gasten zijn gevoelig voor het verhaal achter het product. Laat ze daarvan meegenieten en je creëert gegarandeerd nieuwe ambassadeurs.


  • Mosselen zijn een seizoensproduct. Zorg dat je er vroeg in het seizoen bij bent. Mensen eten namelijk maar een paar keer per jaar mosselen. Zorg dat je één van die momenten pakt. Het verkooppakket van Smit Vis helpt je extra duidelijk communiceren dat je mosselen verkoopt.

  • Wij maken gebruik van cookies

    Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

    Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

    Akkoord Cookie instellingen