Koken in het seizoen

Prachtige kleuren en heerlijke smaken uit eigen keuken. Het lenteseizoen biedt volop inspiratie om met bekende en verrassende producten het seizoen volop te vieren. Waarbij je de smaken van het voorjaar en de regio perfect combineert. Met producten zoals geitenlam, zuiglam en asperges zet je het pure lentegevoel op tafel. Inspiratie nodig? Onze culinair adviseurs koken ook graag in het seizoen. Zij geven volop suggesties waarmee je naar hartenlust kunt experimenteren en variëren. Dát is koken in de lente.

Bekijk alle voorjaarsrecepten

SMEDING | Asperges

De lente biedt de beste asperges van koude grond. Vol van smaak. Een echt seizoensproduct dus, vers van het land. Het mooie: met asperges kun je in de keuken alle kanten op. Heb je bijvoorbeeld al eens aan een plaattaart met asperges gedacht?

Plaattaart van asperges

Bekijk recept

Open ravioli met asperges

Bekijk recept
Witte asperges AA

Witte asperges AA
Zak 500 gram
Art. nr. 513176

Eat Me Groene asperges

Eat Me Groene asperges
Bus 420 gram
Art. nr. 586179

Sous-Vide asperges

Sous-Vide asperges
Zak 800 gram
Art. nr. 946654

KALDENBERG | Zuiglam

Een ultiem stukje seizoensvlees met een opvallende eigen smaak en sublieme malsheid. Zuiglam is een ware delicatesse. Verkrijgbaar in vele uitsnijdmanieren: van zuiglamsrack tot zuiglamsbout. Tip: probeer eens lamsschouder van de bbq.

Lamsschouder van de barbecue

Bekijk recept

Zuiglam met kruidenkorst

Bekijk recept
Kaldenberg Lams schouder met been

Kaldenberg Lams schouder met been
Per kilo
Art. nr. 3398

O'Sullivan Zuiglams rack

O'Sullivan Zuiglams rack
Per kilo
Art. nr. 3560

O'Sullivan Zuiglams bout rollade

O'Sullivan Zuiglams bout rollade
Per kilo
Art. nr. 3546

RUIG | Geitenlam

Geitenlam is vol, romig en ietwat zoetig en mild van smaak. Enorm voedzaam. En op ontzettend veel verschillende manieren te bereiden: van van rosé geitenlamfilet op stokjes of een lamsbout bereid op de barbecue. Laat je inspireren!

Ruig Geitenlam zadelstuk

Ruig Geitenlam zadelstuk
Per kilo
Art. nr. 005923

Ruig Geiten stoofvlees

Ruig Geitenlam stoofvlees
Per kilo
Art. nr. 007058

Ruig Geitenlam achterbout

Ruig Geitenlam achterbout
Per kilo
Art. nr. 002706

SMIT VIS | Oosterscheldekreeft

Vanaf vrijdag 27 maart is de Oosterscheldekreeft weer volop verkrijgbaar. Een feest voor de fijnproever. Je kunt gaan voor een klassieke bereiding, maar er is meer mogelijk. Wat te denken van rookvlees met kreeft?

SmitVis Kreeft Oosterschelde 400-1000 gr

SmitVis Kreeft Oosterschelde 400-1000 gr
Per kilo
Art. nr. 004174

SmitVis Kreeft Canadees 500-600 gram

SmitVis Kreeft Canadees
500-600 gram

Per kilo
Art. nr. 004392

Chez Vous Kreeftvlees MSC

Chez Vous
Kreeftvlees MSC

Krimp 150 gram
Art. nr. 44420

Meer lente inspiratie

De mooiste seizoensproducten

Paasdiner

Het paasdiner is hét moment om culinair uit te pakken. Je hebt de keuze tussen tal van frisse smaken en verse producten die het voorjaar biedt. Maak van voorjaarsgerechten in elke gang een hoogtepunt door te variëren met bekende en minder bekende producten.

Lees meer
Vier het voorjaar

Vier het voorjaar

Laat je inspireren door onze verrassende recepten, behulpzame specialisten en heerlijke producten. Sligro helpt je met de perfecte gerechten voor Pasen. En natuurlijk bieden we je ook volop inspiratie voor het borrelmoment. Kortom; alles onder 1 dak om het voorjaar te vieren!

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen