Paasdiner

Het paasdiner is hét moment om culinair uit te pakken. Van gegrilde langoustines en quiches tot gerechten met minder bekende producten die speciaal zijn ontwikkeld door onze culinair adviseurs. Je hebt de keuze tussen tal van frisse smaken en verse producten die het voorjaar biedt. Maak van voorjaarsgerechten in elke gang een hoogtepunt door te variëren met de lekkerste ingrediënten.

Bekijk recept langoustines

Voorgerechten

Een onvergetelijke eerste indruk maak je meer één keer. Gelukkig zijn er tal van voorgerechten dit voorjaar waar je het seizoen en het diner in stijl mee begint. Niet te zwaar, wel rijk van smaak. Denk bijvoorbeeld aan deze smakelijke combinaties van producten van het land en uit de zee. Vier het voorjaar met deze verrassende voorgerechten.

Bekijk alle voorgerechten
Ossenworst en tonijn

Ossenworst en tonijn

Gerechten als surf-and-turf en vitello tonnato bewijzen dat vlees en vis een prachtige match zijn. Maar dit zijn lang niet de enige mogelijke combinaties. Probeer dit frisse gerecht van yellowfin-tonijnfilet en ossenworst maar eens.

Bekijk recept

Assortiment

Ossenworst
Rol 500 gram
Art. nr. 509619

SmitVis yellowfin-tonijnfilet
Per kilo
Art. nr. 005005

Rookvlees en kreeft

Rookvlees en kreeft

Een andere mooie vlees-vismatch is dit: dit gerecht van Canadese kreeft met plakjes runderrookvlees en een garnering van appel. Variatietips: je kunt ook gaan voor tijdsbesparing met kant-en-klaar kreeftenvlees, óf voor Oosterscheldekreeft uit het seizoen.

Bekijk recept

Assortiment

Gouden Banier Runderrookvlees
3 zakjes x 100 gram
art. nr. 904259

Canadese kreeft
Per stuk 500-600 gram
Art. nr. 004392

Mosselen en coppa

Coppa di parma en mosselen

Creëer een subtiele smaakmix van onder meer Sint Jakobsmosselen, coppa di parma en - het is immers voorjaar - witte asperges. Dit gerecht vol frisse smaken en kleuren maak je in een handomdraai: een smaaksensatie in slechts 25 minuten.

Bekijk recept

Assortiment

Italiaanse coppa di parma
Pak 140 gram
Art. nr. 710202

SmitVis Coquilles Saint Jacques Coquilles in schelp
1 kilo
Art. nr. 003574

Hoofdgerechten

Het hoofdgerecht krijgt meer glans met producten en gerechten die net wat minder voor de hand liggen. Neem avocado. Deze populaire vruchtgroente leent zich voor veel meer dan alleen koude gerechten. En denk bij gevogelte ook eens verder dan kip en kalkoen. Tussen alle mogelijkheden die het seizoen biedt helpen wij je op weg naar de mooiste lente hoofdgerechten.

Bekijk alle hoofdgerechten

Meer met avocado


Bekend in een volledig nieuw jasje. Presenteer een echt avocadeautje met avocadofries met avocadomayonaise en steak van Natuurvlees. Hét bewijs dat je avocado ook warm kunt serveren. Hetzelfde geldt voor een pasta avocado met suprême van maiskip.

Avocadopasta met maiskip

Bekijk recept

Avocadofries en biefstuk

Bekijk recept

Assortiment

Avocado fries panko
Zak 1 kilo
Art. nr. 109021

Avocado groot
Per stuk
Art. nr. 114888

Maiskipfilet suprême
2 x 190 gram
Art. nr. 005945

Meer met gevogelte


Ontdek meer mogelijkheden van gevogelte met landhoen of parelhoen. Net zo veelzijdig en mager als kip en kalkoen, en met een fijne smaak en malse structuur. Landhoen is heerlijk met asperges. En parelhoen komt goed tot zijn recht als voor- en hoofdgerecht.

Met asperges gevulde landhoen

Bekijk recept

Rouleau van parelhoen en pata negra

Bekijk recept

Assortiment

Ruig kip Kemper Landhoen BIO
Per stuk
Art. nr. 007679

Kreeftenstaarten MSC

Witte asperges AA
Per kilo
Art. nr. 001361

Parelhoenfilet suprême
2 x 190 gram
Art. nr. 004018

Meer diner inspiratie

Dit voorjaar serveer je nog veel meer lekkere gerechten met Sligro. Heerlijke verse smaken. Prachtige frisse kleuren. Vis, vlees, groenten en nog veel meer. De momenten waarop je iets te vieren hebt verdienen immers alle aandacht. Ook met de volgende zes gerechten doe je het seizoen eer aan. Precies in de vorm zoals jij en je gasten dat willen.

Roasted Ramonesco

Geroosterde ramonesco

Bekijk recept
Beekridder

In de oven gestoomde beekridder

Bekijk recept
Kapsalon

Kip& saladebowl

Bekijk recept
Pasta donut

Pastadonut spaghetti bolognese

Bekijk recept
Pittige buikspek met groentecurry

Pittige buikspek met groentecurry

Bekijk recept

Open ravioli met asperges en zalm

Bekijk recept

Nagerechten

Sluit verleidelijk af met lente nagerechten. Denk aan een zoete huisgemaakte tompouce, icecream pizza of een ‘break it’. Presenteer een heerlijke affogato naar recept van onze eigen barista. Of ga voor ons assortiment zoete kant-en-klare verleiders. Stuk voor stuk verslavend lekker.

Lees meer

Meer lente inspiratie

Lente dranken

Koken in het seizoen

Prachtige kleuren en heerlijke gerechten uit eigen keuken. Allemaal gemaakt met kakelverse producten. Het lenteseizoen biedt volop inspiratie en een uitgebreid assortiment producten met frisse smaken om het voorjaar volop te vieren.

Lees meer
Vier het voorjaar

Vier het voorjaar

Laat je inspireren door onze verrassende recepten, behulpzame specialisten en heerlijke producten. Sligro helpt je met de perfecte gerechten voor Pasen. En natuurlijk bieden we je ook volop inspiratie voor het borrelmoment. Kortom; alles onder 1 dak om het voorjaar te vieren!

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen