Wijnspijs - Sligro.nl

De perfecte match

Het is een vraag die iedere kok bezighoudt: welke wijn past bij welk gerecht? Het is een misverstand dat je altijd wit bij vis drinkt en rood bij vlees. Juist de saus en de garnituur bepalen voor een groot deel welke wijn je kiest. Ook de bereidingswijze is belangrijk voor de keuze van je wijn. Is het gerecht gegrild of gepocheerd? Wijn en gerecht moeten in evenwicht zijn.

Mosselwijnen


Als witte-wijnland bij uitstek biedt Duitsland prachtige droge wijnen die perfect passen bij mosselen. Ga bijvoorbeeld voor een Riesling van goede basiskwaliteit met niet al te nadrukkelijke zuren.

Meer over mosselen
Aangenaam fraîcheur

Aangenaam fraîcheur

Puur en mineraal smakende Silvaner met aangename fraîcheur. Perfecte wijn voor mosselen met room.

Rudolf May Sylvaner

Rudolf May Sylvaner
Fles 75 cl
Art. nr. 884750

Breed inzetbaar

Breed inzetbaar

Pinot Gris op z'n Duits. Visitekaartje voor Rheinhessen: zuiver, karaktervol en droog.

Grauer Burgunder Trocken

Grauer Burgunder Trocken
Fles 75 cl
Art. nr. 814551

Sappig en mineraal

Sappig en mineraal

Frisse citrustonen zijn karakteristiek in deze wijn. Sappigheid en mineraliteit strijden om voorrang.

Dr Pauly Riesling

Dr Pauly Riesling
Fles 75 cl
Art. nr. 868738

Fris en opwekkend

Fris en opwekkend

Riesling van de Moezel in moderne stijl. Droog dus! Aromatisch, tintelfris en opwekkend.

Nik Weis Riesling Trocken

Nik Weis Riesling Trocken
Fles 75 cl
Art. nr. 813937

Dessertwijn


Bij een zoet dessert hoort een zoete wijn. Maar een zoete wijn kan ook een flink zuur hebben, dat maakt de wijn spannend. In het algemeen geldt: de wijn moet net iets zoeter zijn dan het gerecht, anders komt de wijn zuur over.

Meer over desserts
Zoete bubbel

Zoete bubbel

Een echte verleider, deze licht zoete, licht Alcoholische (max. 5,5%!) en licht mousserende wijn van Muskaat druiven. Perfect bij fruittaarten en fruitdessert. Delicate smaak, niet te zoet en ook fris.

Michele Chiarlo Moscato d’Asti

Michele Chiarlo Moscato d’Asti
Fles 75 cl
Art. nr. 163028

Druif voor druif

Druif voor druif

Met de hand worden alleen de overrijpe en ingedroogde druiven geoogst! Vol-zoete wijn met frisse citrustoon. Goed bij ganzenlever, crème brûlée, parfaits en dessert met eieren zoals crêpes Suzette.

Höpler Trockenbeerenauslese

Banrock Cabernet Shiraz
Fles 75 cl
Art. nr. 869344

Bitter sweet

Bitter sweet

Versterkte, port-achtige rode wijn uit Maury: krachtig (kersen)fruit, zoet maar ook tannine. Dit ‘ bitter-sweet’ gaat heel goed bij desserts met chocolade, salted caramel of desserts met donker fruit.

Mas Amiel Vintage

Mas Amiel Vintage
Fles 75 cl
Art. nr. 392350

Complex

Complex

De trossen Albana druiven worden geplukt en te drogen gelegd. Dan pas worden ze in houten vaten vergist. De wijn is complex, fris- zoet met een houttoon. Prima bij dessert met noten, gedroogd fruit en kaas.

Umberto Cesari Colle de Passito

Umberto Cesari Colle de Passito
Fles 75 cl
Art. nr. 026407

Wildwijnen


Er is veel variatie in wild en bereidingen; van zwaar (stoofschotel van haas) tot licht (gebakken fazantfilet). Marinades met azijn of wijn en toevoeging van zoete elementen als stoofperen, gedroogde pruim of bessensaus zijn ook zeer bepalend.

Meer over wild
Sappig en kruidig

Sappig en kruidig

Complex en kracht, rijpe tannine, donker fruit en kruiden. Voor de wildste gerechten zoals haas.

Château de Chambert

Château de Chambert
Fles 75 cl
Art. nr. 074444

Krachtig fruit

Krachtig fruit

Krachtig in zijn fruit en stevig in smaak met specerijen en leer. Bij milde stoofpotjes of duif.

Domaine de Villemajou

Domaine de Villemajou
Fles 75 cl
Art. nr. 540791

Krachtig met zoet

Krachtig met zoet

Zwoele cassis tonen, kruidig en stevig. Typisch Cabernet. Bij krachtig wild met zoet accent.

Perez Cruz

Perez Cruz
Fles 75 cl
Art. nr. 505209

Zoet-zuur

Zoet-zuur

Je ruikt en proeft het warme zuiden: kruiden, vijg, zwarte bes en bos. Bij wild met zoet-zuur.

Torrevento

Torrevento
Fles 75 cl
Art. nr. 043192