Sligro ondersteunt je graag bij het creëren van een unieke mosselbeleving voor je gast. Laat je inspireren en lees meer over hoe je mosselen het beste kunt bewaren, bereiden en hoe je ze extra onderscheidend presenteert.
Elk seizoen serveert Sligro bij diverse vestigingen en gelegenheden de lekkerste mosselen uit de grootste mosselpan ter wereld, volgens het Guinness Book of Records. Ontdek nu de verschillende soorten en wat deze mosselen zo bijzonder maakt.
Op zoek naar de juiste wijn bij mosselen? Bij het selecteren van de juiste wijn is het belangrijk om te kijken naar de intensiteit van het gerecht. Een stevig gerecht vraagt om een volle smaak, terwijl een frisse bereiding een frisse wijn vereist.
Het serveren van frisse bieren, zoals witbieren, zijn bij het eten van mosselen vaak een goede keuze. De citrussmaken in deze bieren combineren namelijk goed met de mosselen. Bij het selecteren van de juiste bieren moet je natuurlijk ook rekening houden met het gerecht. Bij een mosselgerecht met spek kan je het beste een bier drinken met donkere mouten, zoals amber.
Ga je de mosselen bereiden in bier? Denk dan aan een tripel, witbier of zelfs cider. De bieren hieronder zijn zeer geschikt om mosselen in te koken bijvoorbeeld.
Oesters
Ontdek het exclusieve oesterassortiment bij Sligro: dagverse en hoogwaardige oesters, perfect voor luxe gerechten en verfijnde culinaire creaties.
Fruits de mer
Inspiratie opdoen voor fruits de mer? Sligro helpt je gasten te verbluffen met deze beleving. Ontdek meer over fruits de mer en ons assortiment.
Tonijn
Ontdek het tonijnassortiment bij Sligro: van dagverse tonijnsteaks tot hoogwaardige sashimi, perfect voor culinaire creaties en topgerechten.
Kreeft
Ontdek het luxe kreeftassortiment bij Sligro: verse en hoogwaardige kreeften, ideaal voor exclusieve gerechten.