Een fijne zachte oester met een mooie elegante smaak. De Franse oesters worden na de kweek uit zee gehaald en verhuizen naar zogenaamde ‘claires’. Dit zijn oesterputten, oude zoutbaaien met brak water. Hierin worden de oesters voller, vleziger en fijner van smaak. De Fines de Claires brengen minimaal een maand en maximaal drie maanden door in een claire, bij een dichtheid van 20 oesters per vierkante meter.
Fines de Claires zijn verkrijgbaar in diverse varianten: Fines de Claires verte Label Rouge, de Spéciale de Claire La Réserve, de Pousse en Claire en de BBQ XXL-oester. Informeer ernaar bij je visspecialist.
Soort | Sortering |
---|---|
Fines de claires | 2-3-4 |
Fines de claires verte Label Rouge | 2-3 |
Pousse en claire | 2 |
Spéciale de claire La Réserve | 1-2-3 |
BBQ XXL-oester | 1 |
Creuses de Zélande | 4 (fijn), 3 (fijn), 2 (middel), 1 (groot) en 0 (extra groot) |
Platte Zeeuwse oester | 2-3-4-5 |
Fruits de mer
Inspiratie opdoen voor fruits de mer? Sligro helpt je gasten te verbluffen met deze beleving. Ontdek meer over fruits de mer en ons assortiment.
Mosselen
Ontdek het mosselassortiment van Sligro: dagverse mosselen van topkwaliteit, ideaal voor klassieke en creatieve gerechten.
Zalm
Ontdek het veelzijdige zalmassortiment bij Sligro: van dagverse filets tot gerookte specialiteiten, ideaal voor elke keuken en culinaire toepassing.
Tonijn
Ontdek het tonijnassortiment bij Sligro: van dagverse tonijnsteaks tot hoogwaardige sashimi, perfect voor culinaire creaties en topgerechten.