De rundervlees bavette, ook wel vanglap genoemd, komt uit de vang van het rund – een werkspier met een grovere structuur en een uitgesproken smaak. Bavette is geliefd om zijn sappigheid en stevige bite, en wordt steeds vaker geserveerd in restaurants en op de barbecue. Mits goed bereid en haaks op de draad gesneden, is dit stuk vlees bijzonder mals.
Net als bij andere rundvleesdelen zijn er verschillende soorten bavette, elk met hun eigen kenmerken. Zo staat de Zuid-Amerikaanse bavette bekend om haar pure, sappige smaak dankzij de natuurlijke leefomgeving van de runderen. De Australische grainfed bavette heeft een vollere smaak en fijnere structuur door het graandieet dat zorgt voor een lichte vetmarmering. De Ierse O’Sullivan bavette komt van runderen die grazen in weelderige, groene weides, wat zorgt voor een karakteristiek sappig en vol aroma.
Rund
Rundvlees biedt oneindige mogelijkheden. Onze selectie rundvlees wordt met zorg gekozen, met aandacht voor herkomst, kwaliteit en duurzaamheid.
Dry aged beef
Benieuwd naar dry aged beef? Sligro helpt je graag. Lees meer over dry aged beef en bekijk ons assortiment.
Vlees op de BBQ
Met verschillende vleessoorten en bereidingswijzen voor vlees op de barbecue kun je blijven variëren. Laat je inspireren door een van de barbecue recepten.
Lam
Lamsvlees is het hele jaar door een bijzonder product, maar tijdens de Lente is het een ware delicatesse.