De runder ribeye is een stuk rundvlees dat wordt gesneden uit de rug van het rund. De runder ribeye staat bekend om het stukje vet midden in het vlees; vandaar ook de benaming 'eye'. De rib-eye is een populair product op de menukaart en geliefd onder de BBQ'ers.
Er zijn verschillende soorten ribeye van verschillende werelddelen. De Zuid Amerikaanse runder ribeye is mals en sappig qua smaak. De grainfed ribeye uit Australië heeft dankzij het speciale graandieet een intensere vetmarmering. Het rundvlees wordt daardoor malser, sappiger en intenser qua smaak. De Ierse O'Sullivan ribeye heeft een sappige smaak door de natuurlijke omstandigheden waarin de runderen opgroeien.
Je kunt alle kanten op wanneer je een stuk vlees meer smaak wilt geven op je barbecue. Maar met rubs en marinades geef je elk product niet alleen meer smaak, je maakt het vlees ook malser en zachter.
Rund
Rundvlees biedt oneindige mogelijkheden. Onze selectie rundvlees wordt met zorg gekozen, met aandacht voor herkomst, kwaliteit en duurzaamheid.
Dry aged beef
Benieuwd naar dry aged beef? Sligro helpt je graag. Lees meer over dry aged beef en bekijk ons assortiment.
Vlees op de BBQ
Met verschillende vleessoorten en bereidingswijzen voor vlees op de barbecue kun je blijven variëren. Laat je inspireren door een van de barbecue recepten.
Lam
Lamsvlees is het hele jaar door een bijzonder product, maar tijdens de Lente is het een ware delicatesse.