Ribeye

De ribeye steak, met zijn rijke marmering en sappige textuur, is een favoriet onder vleesliefhebbers wereldwijd. Je vind hier alles wat met ribeye te maken heeft. Van de selectie van het beste stuk vlees tot de kunst van het perfect bereiden ervan. Ontdek de geheimen achter het kiezen, kruiden en grillen van een heerlijke ribeye steak die gegarandeerd indruk maakt.

Ribeye assortiment

De runder ribeye is een stuk rundvlees dat wordt gesneden uit de rug van het rund. De runder ribeye staat bekend om het stukje vet midden in het vlees; vandaar ook de benaming 'eye'. De rib-eye is een populair product op de menukaart en geliefd onder de BBQ'ers.    

Er zijn verschillende soorten ribeye van verschillende werelddelen. De Zuid Amerikaanse runder ribeye is mals en sappig qua smaak.    De grainfed ribeye uit Australië heeft dankzij het speciale graandieet een intensere vetmarmering. Het rundvlees wordt daardoor malser, sappiger en intenser qua smaak.    De Ierse O'Sullivan ribeye heeft een sappige smaak door de natuurlijke omstandigheden waarin de runderen opgroeien.

Rubs en marinades

Image Alt Text

Je kunt alle kanten op wanneer je een stuk vlees meer smaak wilt geven op je barbecue. Maar met rubs en marinades geef je elk product niet alleen meer smaak, je maakt het vlees ook malser en zachter.

  • Rubs: Een rub is een kruiding die je in je vlees masseert. Rubs bieden de mogelijkheid om eindeloos te variëren met verschillende smaken.
  • Marinades:  Er zijn verschillende methoden om te marineren. Zo kun je snel marineren met een à la minute marinade die bijvoorbeeld geschikt is voor vis of het inleggen van groenten, of je kunt lang marineren met varkensvlees of gevogelte.
  • Laksauzen:  Met een laksaus kun je vlees een smaakvolle afwerking geven.

Ook interessant voor jou?

  • Rund

    Rundvlees biedt oneindige mogelijkheden. Onze selectie rundvlees wordt met zorg gekozen, met aandacht voor herkomst, kwaliteit en duurzaamheid.

  • Dry aged beef

    Benieuwd naar dry aged beef? Sligro helpt je graag. Lees meer over dry aged beef en bekijk ons assortiment.

  • Vlees op de BBQ

    Met verschillende vleessoorten en bereidingswijzen voor vlees op de barbecue kun je blijven variëren. Laat je inspireren door een van de barbecue recepten.

  • Lam

    Lamsvlees is het hele jaar door een bijzonder product, maar tijdens de Lente is het een ware delicatesse.