Rund

Bij Sligro begrijpen we dat rundvlees een essentieel onderdeel is van de culinaire wereld. Van sappige biefstukken tot langzaam gegaarde stoofgerechten, rundvlees biedt oneindige mogelijkheden voor chefs en foodprofessionals. Onze selectie rundvlees wordt met zorg gekozen, met aandacht voor herkomst, kwaliteit en duurzaamheid. Met een uitgebreid assortiment en deskundig advies staan wij klaar om u te ondersteunen bij het creëren van rundvleesgerechten die indruk maken. 

Diverse soorten rundvlees

Image Alt Text

Grainfed rundvlees

Grain-fed rundvlees is afkomstig van runderen die het grootste deel van hun leven grazen op uitgestrekte weides, pampa’s en prairies. De laatste honderd dagen van hun leven worden ze, in ruime stallen, gecontroleerd bijgevoerd met een zeer uitgebalanceerd dieet van granen, maïs, alfalfa en hooi. Hierdoor bouwt vet zich op tussen de spieren en dat zorgt voor een fijne vetmarmering. Het rundvlees wordt daardoor malser, sappiger en smaakvoller. Wij hebben grain-fed rundvlees uit Australië, Uruguay en Noord-Amerika (US Beef).  

Image Alt Text

O'Sullivan

Het Ierse merk O’Sullivan staat voor exclusief, speciaal geselecteerd rund- en lamsvlees uit Ierland. De kwaliteit is van een uitzonderlijke klasse. Dit komt door de natuurlijke omstandigheden waarin de dieren leven. Het verse gras, de zeelucht, de ruimte en voldoende lichaamsbeweging geven het O’Sullivan-vlees een typische, zacht zilte smaak. Extra mals, sappig en smaakvol.

Zo bieden wij ons rundvlees aan in drie gradaties:

  • O’Sullivan Prime Beef: het reguliere O'Sullivan vlees, met een mooie, lichte vetdooradering en fijne structuur. De vaarzen en ossen staan het grootste deel van het jaar in de wei.  
  • O’Sullivan Black Angus beef: van oudsher is het Angus ras één van de beste vleessorten die er op de wereld te koop zijn. Door de bewegingsvrijehid van de Black Angus runderen, verdeelt het vet zich mooi door het vlees. Dit zorgt voor sappigheid en smaak.  
  • O’Sullivan Dry Aged beef: In speciale rijpingsruimtes van Kaldenberg wordt rundvlees in een nauwkeurig gecontroleer klimaat op het bot gerijpt voor ten minste 21 dagen.  Tijdens dit proces wordt het vlees botermals en droogt het gemiddeld 18% in. Het vlees heeft hierdoor een zeer intense smaak.

Speciale runderrassen

Image Alt Text
  • Lakenvelder:  Lakenvelder is een oud-Hollands dubbeldoel ras uit de eigen streek. Ze lopen het grootste deel van het jaar buiten in de wei. Als oorspronkelijk trekdier hebben ze de eigenschap om suikers op te slaan in hun spieren. Dit geeft het vlees een karakteristieke smaak. Het vet van het Lakenvelder vlees smelt bij een lage temperatuur.    
  • Limousin:  De Limousinrunderen grazen o.a. op verspreid liggende weilanden in heuvelachtig gebied. Door de vele bergwandelingen die de Limousin runderen maken is dit vrij magere rundvlees toch smaakvol, mals en heeft het een fijne structuur. De uitgebalanceerde, ouderwetse en pure vleessmaak van dit unieke rundvlees staat hoog aangeschreven.
  • Wagyu:  Het Wagyu rundvlees wordt gezien als het lekkerste rundvlees ter wereld. De Wagyu runderen krijgen een unieke traditionele behandeling, bestaande uit een menu van gras, granen en bierbostel. Het ras, de manier van mesten en de voeding zorgen ervoor dat het vlees een forse marmering van onverzadigd vet krijgt. Wij hebben Wagyu vlees in verschillende gradaties tot het unieke Kobevlees.
  • Rubia Gallega:  Het Spaanse rundvlees Rubia Gallega is bijzonder mals vlees met een fijne, boterachtige smaak. Het vlees is donkerrood en sterk gemarmerd. Het vlees staat door de kruidige en iets ziltige smaak al jarenlang prominent op de kaart bij vele Spaanse sterrenkoks. De unieke smaakbeleving ontstaat door de natuurlijke en vrije levenswijze van deze mooie runderen. Daarnaast zorgt de late slachtleeftijd, pas na drie tot zeven jaar, ervoor dat de smaak van het vlees zich optimaal heeft ontwikkeld.
  • Simmentaler:  De Simmentaler runderen worden hoofdzakelijk gehouden in de Duitse en Oostenrijkse Alpen. Het vlees kenmerkt zich door een mooie vetbedekking, fijne structuur en een mooie vet marmering. De runderen zijn minimaal drie jaar oud en hebben tweemaal gekalfd. Door deze combinatie ontstaat karaktervol vlees dat zich kenmerkt door een dieprode kleur en de sappige smaak.

De rassen hierboven zijn een greep uit de bijzondere vleesrassen in ons assortiment. Deze speciale rassen verkopen wij hoofdzakelijk in technische delen op bestelling. Op verzoek kunnen wij deze voor je naar eigen wens portioneren. Onze vleesspecialisten adviseren je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Rundvlees assortiment

Ook interessant voor jou?

  • Dry aged beef

    Benieuwd naar dry aged beef? Sligro helpt je graag. Lees meer over dry aged beef en bekijk ons assortiment.

  • Lam

    Lamsvlees is het hele jaar door een bijzonder product, maar tijdens de Lente is het een ware delicatesse.

  • Wild

    Laat je inspireren door het uitgebreide aanbod van Sligro aan wild producten, recepten met hert tot wild zwijn en verschillende bereidingstechnieken.

  • Vlees op de BBQ

    Met verschillende vleessoorten en bereidingswijzen voor vlees op de barbecue kun je blijven variëren. Laat je inspireren door een van de barbecue recepten.