De Midden-Oosterse keuken

De Midden-Oosterse keuken zit vol met rijke smaken, geurige specerijen en verse ingrediënten. Deze keuken biedt gerechten zoals hummus, falafel en geurige stoofschotels, die zowel authentiek als veelzijdig zijn.

Traditionele Midden-Oosterse gerechten

Tajine lente

Traditionele Midden-Oosterse gerechten zijn rijk aan traditie en diversiteit. Denk aan kruidige stoofschotels, verse flatbreads, en gerechten zoals labneh, dolma en baklava. Boordevol smaak en cultuur.

De Midden-Oosterse keuken is ontstaan in landen zoals Libanon en Iran, beïnvloed door Arabische, Ottomaanse en Perzische tradities. Deze keuken combineert lokale ingrediënten met eeuwenoude technieken.

Gerechten met een Midden-Oosterse twist

Uitgelicht assortiment

Deze selectie aan uitgelichte producten hebben we speciaal voor jou gemaakt! Hier vind je nieuwe, unieke producten maar ook assortiment wat exclusief bij Sligro verkrijgbaar is. Laat je inspireren door dit bijzondere assortiment.

Libanees flatbread

Libanees flatbread is een zacht, luchtig en dun brood dat onmisbaar is in de Libanese keuken. Het wordt vaak geserveerd bij mezze, gevuld als wrap of gebruikt om sauzen en dips zoals hummus en baba ganoush op te scheppen. Veelzijdig en bomvol smaak!

Breed inzetbaar, verfijnd van smaak

Karel van Tiel is food development chef bij Albron. Hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van gezonde en duurzame culinaire concepten en receptuur voor bedrijfscatering, overheid en zorg. Overal in het land voegt Albron met eten en drinken sfeer en smaak toe, bijvoorbeeld in bedrijfsrestaurants, in universiteitsrestaurants, op vakantieparken en in ziekenhuizen. Op al die locaties samen worden dagelijks vele tienduizenden mensen ontvangen.

“Flatbread is een product waar ik veel mee werk en waar ik heel enthousiast over ben. Het heeft veel mogelijkheden qua toe passingen, bijvoorbeeld als quesadilla, pizzabodem of wrap. Vanwege gezondheidsredenen hebben we de reguliere tortillawraps gesaneerd, die bevatten te veel natrium en zijn wat stug van structuur. Flatbread is juist mooi dun en luchtig. Bovendien is de smaak heel neutraal, zodat elke vulling goed tot z’n recht komt.

Ik gebruik flatbread zowel in warme als koude gerechten, maar warm vind ik ze het lekkerst. Als je het brood opvouwt als quesadilla en dan onder de grill legt, wordt de buitenkant lekker krokant terwijl de binnenkant nog zacht is. Dat krokante geeft een trigger in je mond. Dat brengt de speekselproductie op gang en zorgt daarmee voor smaakoverdracht. Bij banqueting maken we met verschillende varianten vaak een gerecht in laagjes, dat ziet er prachtig uit. Het is ook mooi om een vulling in een contrasterende kleur in het fl atbread te doen en het geheel dan op te rollen als wrap.

Wat ik verder een groot voordeel vind, is dat de fl atbreads diepgevroren zijn. Je haalt per dag alleen uit de vriezer wat je nodig hebt, er wordt dus niets verspild. En als je toch eens iets over hebt, laat je het drogen in de oven en serveer je het als extra garnituur op een maaltijdsalade, bij de soep of als krokantje met hummus of pestodip. Dat is natuurlijk ook hoe fl atbread is ontstaan: als ‘bestek’ om mezze mee te eten. Daar is het ideaal voor. Het heeft veel voedingswaarde en is stevig genoeg, maar geeft weinig smaak af.

De overheid stelt strenge eisen aan producten die in overheidsrestaurants verkrijgbaar zijn, zo moeten ze veel vezels bevatten en weinig natrium. Albron heeft daarom via Sligro een eigen variant van dit fl atbread ontwikkeld, onder private label. Deze variant bevat minder natrium en meer vezels dan het standaard fl atbread, terwijl het verder dezelfde positieve eigenschappen heeft. Dit natriumarme brood is voor ons nog breder inzetbaar.”

flatbread

Ook interessant voor jou?

  • Indiase keuken

    Sligro neemt je mee in de wereld van de Indiase keuken. Van Indiase gerechten tot assortiment; laat je inspireren.

  • Thaise keuken

    Sligro neemt je mee in de wereld van de Thaise keuken. Van Thaise gerechten tot assortiment; laat je inspireren!

  • Japanse keuken

    Sligro neemt je mee in de wereld van de Japanse keuken. Van Japanse gerechten tot assortiment; laat je inspireren.

  • Mexicaanse keuken

    Sligro neemt je mee in de wereld van de Mexicaanse keuken. Van Mexicaanse gerechten tot assortiment; laat je inspireren!