Nikkei keuken

Al een paar jaar is de Nikkei keuken bezig aan een wereldwijde opmars. Veel gerechten zijn inmiddels niet meer weg te denken op menukaarten. De gerechten zijn geïnspireerd op de Nikkei keuken. Ga mee op culinaire reis en laat je inspireren!

Wat is de Nikkei keuken?

De Nikkei keuken is een smakelijk samengaan van Japanse en Peruaanse eet-tradities. De Nikkei keuken is ontstaan in de late 19e eeuw toen Japanse immigranten zich vestigden in Peru. De unieke stijl combineert verfijnde Japanse gerechten met de krachtige smaken en ingrediënten uit Peru.

Typische smaken en ingrediënten

  • Tiradito
    Dit Peruaanse gerecht dat lijkt op ceviche, maar is gemaakt van dunner gesneden vis, gemarineerd in een pittige saus op basis van limoensap en chili peper. Dit wordt vaak geserveerd met Japanse accenten van yuzu en wasabi.
  • Nikkei Ceviche
    Een variant van de traditionele Peruaanse ceviche, waarbij rauwe vis wordt gemarineerd in limoensap en gemengd met Japanse ingrediënten zoals sojasaus.
  • Sake Anticucho
    Gegrilde zalm gemarineerd in een krachtige saus op basis van sojasaus, mirin en sake, waardoor het een smaakvolle fusie van Japanse en Peruaanse smaken krijgt.
Krokante taco, zalmtartaar en civiche koolrabi

Nikkei keuken assortiment

Ook interessant voor jou?

  • Mexicaanse keuken

    Sligro neemt je mee in de wereld van de Mexicaanse keuken. Van Mexicaanse gerechten tot assortiment; laat je inspireren!

  • Japanse keuken

    Sligro neemt je mee in de wereld van de Japanse keuken. Van Japanse gerechten tot assortiment; laat je inspireren.

  • Indiase keuken

    Sligro neemt je mee in de wereld van de Indiase keuken. Van Indiase gerechten tot assortiment; laat je inspireren.

  • Streetfood

    Ontdek de authentieke smaken van streetfood van over de hele wereld met onze heerlijke recepten die perfect zijn voor elke gelegenheid.