Ceviche met garnalen en kokos
Salade van in kokosmelk gemarineerde black tiger garnalen
Gris Blanc staat bekend om zijn frisse zuurgraad, levendige mineraliteit en delicate fruitaroma’s. Het heeft aroma’s van rode bessen, citrus en witte perzik, met een vleugje ziltigheid die zijn Mediterrane oorsprong weerspiegelt. De afdronk is schoon, droog en verfrissend, waardoor het een ideale rosé is voor elke gelegenheid.
Gris Blanc wordt het beste geserveerd op 10-12°C en past perfect bij: Zeevruchten (gegrilde garnalen, oesters, ceviche), Aziatische gerechten (licht gekruide gerechten, sashimi, sushi), Mediterrane gerechten (gegrilde groenten, salades, geitenkaas) en lichte voorgerechten (bruschetta, charcuterie, verse kazen).
De kwaliteit van een wijn wordt extra benadrukt als hij hoge punten scoort bij een professioneel proefpanel of een bekende wijncriticus. Als een wijn of wijnhuis uitblinkt in een bepaald land, regio of wereldwijd of in de manier waarop de wijn is gemaakt of smaakt, kan deze wijn beloond worden met een award. Zo zijn er awards voor biologische wijn, mousserende wijn, wijngaarden en wijnhuis, maar ook voor complexiteit, smaak en rijpingspotentieel. De bekroonde wijnen zijn vaak herkenbaar aan de sticker op de fles.
Horecawijnselectie
De Sligro horecawijnselectie bevat meer dan 300 wijnen, exclusief beschikbaar voor de horeca. Ontdek snel de voordelen.
Bieren
Op zoek naar horeca-trends op het gebied van bier? Laat je inspireren met speciaalbier, 0.0 bier, bierrecepten en trainingen bij ZiN Inspiratielab!
Alcoholvrij
Op zoek naar lekkere dranken zonder alcohol? Sligro heeft een breed assortiment aan alcoholvrije drank. Vind een smaakvol, alcoholvrij alternatief.
Recepten
Laat je inspireren met mooie recepten. Van klassiek tot innovatief, voor elke keuken en gelegenheid. Til jouw menu naar een hoger niveau met onze recepturen