Haas

De haas leeft voornamelijk van grassen en wilde kruiden en vult dit dieet aan met knoppen, zaden, twijgen en diverse landbouwgewassen. Dit proef je dan ook terug in het vlees van de haas. Het vlees van de haas is donkerrood en is bijzonder mager. De diverse delen van de haas vragen om verschillende bereidingswijzen waarin de uitgesproken smaak tot zijn recht komt.

Panklare haas in delen

Hazenrug filet

Een haas heeft geen noemenswaardige incourante delen. De bouten kunnen als hoofdgerecht op de kaart, de rug bevat de filets en de schouders zijn perfect voor stoofschotels: bij de haas wordt dat bijvoorbeeld de onvolprezen hazenpeper.

Haas assortiment

Recepten met haas

Haasstoof met Petrus aged red

Haasstoof met Petrus aged red

Stoofvlees met een beetje vet is het lekkerst, want dat geeft meer smaak af. Het vlees wordt dan ook erg mals. En hoe langer je stooft, hoe malser het vlees wordt. Smakelijke garnituren zijn stoofperen, cranberry’s, kastanjepuree of gestoofde appeltjes.

Ook interessant voor jou?

  • Hert

    Sligro inspireert met bereidingen van hertenvlees zoals hertenbiefstuk en hertenstoof, goed te combineren smaken en culinaire recepten.

  • Wild zwijn

    Sligro inspireert met bereidingen van wild zwijn zoals wild zwijn procureur en gebraden wild zwijn, verschillende recepten en goed te combineren smaken.

  • Vlees en gevogelte

    Ontdek het uitgebreide aanbod vlees en gevogelte bij Sligro. Van vlees tot gevogelte, alles van topkwaliteit voor heerlijke gerechten.