Winterbarbecue

Meer ruimte in de keuken, een extra oven, álle tijd voor je gasten, maar bovenal: een unieke, markante smaak. Aan een winterbarbecue zitten talloze voordelen. Met deze grootse, winterse barbecuegerechten blaas je je gasten gegarandeerd omver!

Winterbarbecue recepten

Een winterbarbecue is dé perfecte manier om het koude seizoen extra bijzonder te maken. Bij Sligro vind je een breed scala aan recepten en ideeën om je barbecue om te toveren tot een ware winterse smaaksensatie. Van smaakvolle vleesgerechten en verrassende vegetarische opties tot hartverwarmende bijgerechten en desserts van de grill – alles wat je nodig hebt om je gasten te verrassen. Ontdek onze recepten, laat je inspireren en maak van jouw winterbarbecue een culinair succes!

Reebout van de barbecue met gin en sinaasappel

Zachtgegaarde reebout van de barbecue met een lak van gin, sinaasappel en jeneverbes.

Reebout van de barbecue met gin en sinaasappel

Winterbarbecue assortiment

Wild

Een winterbarbecue wordt pas echt speciaal met de rijke smaken van wild. Bij Sligro vind je een uitgebreide selectie aan recepten en tips om wildgerechten perfect te bereiden op de barbecue. Denk aan mals hertenbiefstuk, sappige wildburgers of langzaam gegaarde wildstoof. Combineer deze smaakvolle gerechten met winterse bijgerechten en geniet van een culinaire beleving in de buitenlucht. Laat je inspireren en maak van jouw barbecue een feest voor de echte fijnproever!

Gerookt en gegrild wild
Wild leent zich prima voor bereidingen op de barbecue, met name als je het hebt over grotere stukken vlees. Als je deze op niet al te hoge temperatuur gedurende langere tijd gaart met indirecte hitte - in de meeste gevallen wel even aanbruinen van tevoren - is het eindresultaat ongelooflijk mals en zeer smaakvol. Bij het bereiden van wild moet je wel op een andere manier leren kijken: het is belangrijk rekening te houden met de specifieke eigenschappen van wild, anders kan het snel droog worden of leverachtig gaan smaken. Wild als ree, hert en wildzwijn heeft namelijk veel minder musculair vet. Dat komt door een ander voedselpatroon en doordat ze meer bewegen dan niet wilde dieren. Minder musculair vet betekent magerder vlees en dat betekent dat je het beste kunt kiezen voor langere bereidingstijden bij een niet al te hoge temperatuur. Maar ook gans en bijvoorbeeld duif kun je perfect op of met behulp van de barbecue bereiden. Het mooie daarbij is dat je - in tegenstelling tot kip - de binnenzijde prachtig rosé en supermals kunt laten.

Roken
De bovenbil van een hert is heel mooi te bereiden als een soort rosbief: even aanbraden en dan op een wat lagere temperatuur barbecuëen tot de binnenzijde rosé is. Houd daarbij de smaakmakers subtiel, dan komen de natuurlijke smaak én de rooksmaak van het vlees het best tot hun recht. Hertenvlees kun je ook koud roken. In het recept Hertenrookvlees wordt het vlees zacht door het te pekelen en te drogen. Daarna wordt het koud gerookt in de barbecue met behulp van een cold smoke generator. Dit apparaatje smeult lang en er komt bijna geen warmte bij vrij. Het vlees wordt daardoor niet gaar, maar krijgt wel een heerlijke rooksmaak. Een aanrader!

Wilde gans
Bij wilde gans is het belangrijk te weten dat het vlees geselecteerd wordt op beschadiging (zo weinig mogelijk) en op gewicht (geen al te grote filets). Het wordt niet geselecteerd op leeftijd, waardoor je niet weet of je te maken hebt met een jongere of wat oudere gans. Snijd het vlees daarom altijd dun en serveer geen grote stukken. In het recept Ganzenburgers worden de filets fijngesneden en gemengd met op de barbecue gerookte pancetta. Hier worden burgers van gemaakt die in een minuut of 6 dicht op de kooltjes van een zeer hete barbecue worden gegrild.

Klein wild op de BBQ
Filet van wilde duif is een wonderbaarlijk lekker stukje vlees, dat zich perfect leent voor bijvoorbeeld een saté. Zorg er ook hierbij voor dat je de binnenkant rosé laat. Dat levert een perfecte malsheid op. Een saté van wilde duif is heerlijk met herfstige smaken, bijvoorbeeld met een paddenstoelen-rodewijnsaus.

Gerookt en gegrild wild

Ook interessant voor jou?

  • Soep

    In de winter is soep het ultieme comfortfood, vol met warmte, diepe smaken en voedzame ingrediënten die perfect passen bij de koude dagen.

  • Stoven

    Stoven is het garen van vlees in een (braad)pan. Ontdek de kunst van stoven en laat je inspireren met heerlijke stoofrecepten en handige tips.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.

  • Seizoenen & feestdagen

    Vier de seizoenen en feestdagen met Sligro: laat je inspireren met heerlijke producten, feestelijke recepten en passende dranken.