De lekkerste kaas

Een kaasplank is heerlijk als dessert, maar past ook perfect bij de borrel. Maar hoe stel je nu een kaasplankje samen? Kies voor lekker Hollands, chic Frans of bijzonder Italiaans. Sligro maakte alvast een aantal samengestelde kaasplanken met mooie begeleiders. Kaas combineert namelijk goed met zoete smaken. Zo kunnen noten, gedroogde vijgen en druiven een mooie tegenhanger zijn voor de vaak uitgesproken smaken van de kazen. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Leef je uit met fondue en raclette of maak zelf de mooiste kaascreaties.

Een greep uit ons assortiment

Kaas soorten
Naam Art. nr.
1. De Goudse Waegh zeer oude kaas 005492
2. Epoisses 777801
3. Shropshire 006097
4. Blue Stilton 006104
5. Bettine bûche gerijpt 904107
6. Grana Padano 001669
Naam Art. nr.
7. Reypenaer XD reserve 005593
8. Taleggio 006521
9. Canti & Rossi pecorino alla pere 006759
10. Isigny Sainte Mère camembert affiné au calvados 067026
11. Comté Mont d'Or 006252

Kaasplank

Hoeveel gram kaas reken je per persoon voor een kaasplank? Dit is afhankelijk van het moment. Maak je een kaasplank voor de borrel, reken dan 150 gram kaas per persoon. Voor het dessert is 75 gram per persoon voldoende.

Drie samengestelde kaasplanken

Nederlandse kaasplank

Nederlands kaasplankje

Soort Naam Art.nr.
1. Wit Brie biologisch 007988
2. Geit Bettine Buche Chevre 50+ 490815
3. Roodkorst Kernhem Classique 006006
4. Hard Reypenaers VSOP 020670
5. Blauw Nederblauw 60+ 006805

Smaakprofiel Nederlandse kaasplank

Lees meer
Franse kaasplank

Frans kaasplankje

Soort Naam Art. nr.
1. Wit Rouzaire Brie de Meaux AOP 006445
2. Geit Jacquin La buchette blanc 892062
3. Hard Comte Mont d'Or AOP 006252
4. Roodkorst Haxaire Munster biologisch 418428
5. Blauw Papillon Roquefort noir AOP 005902

Smaakprofiel Franse kaasplank

Lees meer
Italiaanse kaasplank

Italiaans kaasplankje

Soort Naam Art. nr.
1. Wit Alta Langa Camembert 001428
2. Schaap Canti & Rossi Pecorino 006759
3. Hard Grana Padano DOP 009908
4. Roodkorst Taleggio Dop 006521
5. Blauw Rosso Imperiale 007881

Smaakprofiel Italiaanse kaasplank

Lees meer

Samenstellen van een kaasplank

Ga voor een goede variatie in smaak door uit elk van onze vijf groepen een kaas te kiezen; wit, geit, hard, roodkorst en blauw. Voor de perfecte opbouw presenteer je de kazen op je kaasplank van mild tot pittig; dus van romig wit naar volle roodkorst tot krachtig blauw. Ook binnen elke kaasgroep zelf kun je kiezen uit kaasjes met een milde tot pittige smaak. Onze specialisten in de vestigingen helpen je graag bij je keuze.

Lees meer

Begeleiders

Ga je voor een kaasplank, denk dan ook goed na over de garnituren. Natuurlijk passen nootjes of verse druiven overal bij, toch zijn er ganituren die specifiek bij een kaas passen en de smaak alleen maar interessanter maken. Zo past mangochutney heerlijk bij Papillon roquefort. Onze specialisten op de kaasafdeling staan graag voor je klaar voor persoonlijk advies.

Assortiment

Terrines gourmandes

Terrines Gourmandes
Rode ui & framboos
Pak 200 gram
Art. nr. 057238

O'life chutney

O'life Chutney
Mango gember
Pot 22.5 cl
Art. nr. 120452

Edendi kweeperen confiture

Edendi
Kweeperen confiture
Tray 274 gram
Art. nr. 774230

Meurens luikse stroop

Meurens
Luikse stroop
Pot 80 gram
Art. nr. 112959

Ana luz kletzenbrood met dadel

Ana Luz
Kletzenbrood met dadel
Zak 200 gram
Art. nr. 053809

Santorelli cracker

Sartorelli Cracker
Hazelnoot Rozijn
Zak 170 gram
Art. nr. 410705

Presentatie van je kaasplank

Boska friends plank

Boska Friends plank
Maat S
Art. nr. 033996

Boska kaasplank

Boska Kaasplank
20x12cm
Art. nr. 721790

Boska friends kaasplank

Boska Friends Kaasplank
30cm
Art. nr. 036056

Boska monaco collection

Boska Monaco Collection Cheesy
32cm
Art. nr. 960865

Laguiole style de vie kaasserveerplank

Laguiole style de vie kaasserveerplank
8 mesjes
Art. nr. 026892

Laguiole style de vie kaasmessen

Laguiole style de vie kaasmessen olijfhout
Doos 3 stuks
Art. nr. 786619

Raclette en fondue

<

Met raclette en fondue breng je familie samen, genietend aan tafel. Zoals vroeger, maar dan met eigentijdse gerechten. Met krieltjes gebakken in eendenvet en overgoten met gesmolten Zwitserse kaas bijvoorbeeld. Sligro geeft je tips voor raclette en kaasfondue.

Lees meer

Kaas recepten

Lauwwarme Camembert

Camembert met vijgentopping

Bekijk recept

Lepelkazen

Lepelkazen

Bekijk recept

Kruidige tête de moine

Kruidige tête de moine

Bekijk recept
Smørrebrød met blauwe kaas

Smørrebrød met blauwe kaas

Bekijk recept

Herfstcracker met geitenkaas en dadels

Herfstcracker met geitenkaas en dadels

Bekijk recept

Geitenkaas

Geitenkaas in as met radicchio

Bekijk recept

Meer inspiratie

Kaas-wijn combinaties

Een kaasplateau als eind van een diner. Veel mensen verkiezen een lekker stukje kaas boven een zoet dessert. Kazen komen nog beter tot hun recht met een goede wijn. Hierbij is de truc om voor elk type kaas de begeleidende wijn te vinden. Vanwege verschillende zoutgehaltes, zuurgraden en tannine in de wijn, is lang niet elke kaas-wijn combinatie geschikt.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen