Hoofdgerechten voor kerst

Het hoofdgerecht is het pronkstuk van je kerstmenu. Groot, groter, grootst. Want kerst is niet de tijd om bescheiden te doen. Laat zien wat je in je mars hebt met een gebraden ribroast, kwartel of zalm in z’n geheel. Geef een ode aan wild met hertenbiefstuk of steel de show met zeeduivel of vega smoked watermelon ham. Of ga je liever voor een traditionele gourmet of alternatieven voor vlees? Er zijn zoveel mogelijkheden om écht uit te pakken. Sligro helpt je op weg.

Bekijk alle hoofdgerechten

Smoked watermelon ham


Watermeloen als vegetarisch hoofdgerecht? Wel in de vorm van smoked watermelon ham. Het geheim zit in de bereidingstechniek: na zes uur roken heeft de meloen veel weg van een ham. Snijd aan tafel aan om de beleving af te maken.

Bekijk recept

Ribroast

Gebraden ribroast met een korst van mosterd en kruiden

Een hoofdgerecht waar je gast niet omheen kan én wil. Sterker nog, van deze gebraden ribroast met een korst van mosterd en kruiden laat je maar liefst twaalf gasten genieten. Heerlijk mals en prachtig om te zien op elke kersttafel.

Bekijk recept
Ribroast

O'Sullivan Runder rib roast frenched trim
Per kilo
Art. nr. 009977

Alle Dag Vers Laurier

Alle Dag Vers
Laurier

Zak 75 gram
Art. nr. 343115

zalmforel

Gepocheerde rode forel

Een prachtige vis verdient het om gezien te worden. Deze rode zalmforel met verse rivierkreeftjes en zilte zeegroente zeker. Pocheer hem en serveer in z’n geheel op tafel. Ga voor een royale bourgondische presentatie, maar dan volledig in de stijl van nu.

Bekijk recept
SmitVis Rode Forel heel

SmitVis Rode Forel heel
1-2 kg
Art. nr. 005120

SmitVis Rivierkreeft levend

SmitVis Rivierkreeft levend
Per kilo
Art. nr. 004457

Kwartel

Gebraden kwartel, gevuld met rijke farce van truffel

Gebraden kwartel gevuld met rijke farce van truffel is een showstuk vol smaak. Een feest voor de fijnproevers onder je gasten. Vind je het niet erg om iets meer tijd te besteden en wil je budget sparen? Ga dan voor niet ontbeende kwartel.

Bekijk recept
Ruig Kwartel borst ontbeend

Ruig Kwartel borst ontbeend
Per kilo
Art. nr. 005767

Ruig Kwartel boutjes

Wntertruffel
Per gram
Art. nr. 155745

Gourmet

Gourmet, maar ook raclette of fondue, is typisch kerst. Gezellig met de familie of vrienden rond de tafel en ter plekke de heerlijkste gerechten bereiden. Even is iedereen de chef. Inspiratie nodig? Of je nu gaat voor vlees, vis of vega, bij Sligro staan onze specialisten altijd voor je klaar met advies op maat.

Meer over gourmet

Kerstdiner ideeën

Kerst is de gelegenheid om in te spelen op verwachtingen en toch te verbazen. Serveer geen standaard pastei met ragout, maar ga voor een XXXL variant. Serveer een ode aan wild met gebakken hertenbiefstuk met pastinaak en sponscake van paddenstoelen. Of verras je gasten met een mooie bereiding van zeeduivel met lardo, zuurkool en een jus van eekhoorntjesbrood. Uitpakken mag!

Bekijk alle kerstrecepten

Zeeduivel

Zeeduivel met lardo, zuurkool en een jus van eekhoorntjesbro...
Bekijk recept

Assortiment

SmitVis Zeeduivelmoten inclusief middenkraakbeen

SmitVis Zeeduivelmoten
Per kilo
Art. nr. 007897

Segarelli Lardo Francescano

Segarelli Lardo Francescano
Zak 350 gram
Art. nr. 972184

Pastei XXXL

XXXL pastei
Bekijk recept

Assortiment

Tante Fanny Bladerdeeg vers

Tante Fanny Bladerdeeg vers
Pak 700 gram
Art. nr. 044878

Ruig Soepkip klein BIO diepvries

Ruig Soepkip klein BIO diepvries
Per kilo
Art. nr. 006328

Hertenbiefstuk

Gebakken hertenbiefstuk met pastinaak en sponscake van paddenstoelen
Bekijk recept

Assortiment

Ruig Herten bout biefstuk Europees

Ruig Herten bout biefstuk Europees
Per kilo
Art. nr. 001402

Sabarot Mélange forestier

Sabarot Mélange forestier
Silo 500 gram
Art. nr. 980690

No meat

De ultieme verrassing tijdens het kerstdiner: anders dan verwacht maak je deze hoofdgerechten niet van vlees of vis. Je maakt ze van groenten. Heerlijk genieten van vegetarische en vegan gerechten van bloemkool, rode kool of witlof.

Lees meer
No meat steak rode kool
No meat steak witlof

No meat steak witlof
Bekijk recept

No meat steak bloemkool

No meat steak bloemkool
Bekijk recept

No meat steak rode kool

No meat steak rode kool
Bekijk recept

Trendy: Vega mushroom wellington

No meat vegan wellington
Bekijk recept

Bijgerechten

Zet je hoofdgerecht in de spotlight, met het perfecte bijgerecht. Zoals ambachtelijke pasta's en sauzen. Als bijgerecht kiezen we vaak voor aardappel, maar met pasta zet je net zo goed een ultieme verwennerij op tafel. Gevuld of in dunne plakken; het kan allemaal. Verder mag tijdens een kerstdiner een klassieke saus van beurre blanc, kreeft, rodewijn of paddenstoelen niet ontbreken.

Krabravioli in een romige saus met saffraan en minigroente

Krabravioli
Bekijk recept

Gegratineerde rouleau van pasta, courgette en aubergine met beenham

Gegratineerde rouleau
Bekijk recept

Gebakken runderhaas met gevulde pasta

Runderhaas met pasta
Bekijk recept

Beurreblancsaus

Beurreblancsaus
Bekijk recept

Bisquesaus

Bisquesaus
Bekijk recept

Rodewijnsaus

Rodewijnsaus
Bekijk recept

Raclette en fondue

Raclette & Fondue

Racletten en fonduen zijn geliefde tradities met kerst. Heerlijk samen tafelen, samen genieten. Zoals vroeger, maar dan met eigentijdse gerechten. Want kerst is natuurlijk wel de gelegenheid om uit te pakken. Klik door voor inspiratie.

Lees meer
Kerst

Pak uit met kerst

Kerst is dé gelegenheid om uit te pakken. Samen met geliefden, familie en vrienden geniet je van een ongekende verwennerij. Want culinaire creativiteit laat zich niet beperken. De mooiste feestdagen beleef je samen met Sligro.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen