Allergenenwetgeving

Tips rondom de allergenenwetgeving

Sligro biedt u graag de helpende hand. We hopen dat onderstaande tips u helpen de allergenenwetgeving snel en gemakkelijk in uw organisatie te integreren. Ze zijn niet verplicht, maar mogelijk wél handig en stellen u in de gelegenheid uw gast extra service te bieden!

Volg onderstaande 4 stappen om de regelgeving die per 13 december 2014 van kracht is gegaan goed door te voeren binnen uw bedrijf:

  1. Verzamel informatie over de ingrediënten (raadpleeg de productspecificaties)
  2. Leg de receptuur vast (schriftelijk of elektronisch) op een allergenen registratieformulier
  3. Train uw personeel in de keuken én de bediening (stel eventueel een allergenenteam samen)
  4. Informeer uw gasten (geef alleen informatie gebaseerd op feiten)

Tips

Actief omgaan met allergenenwetgeving is niet alleen gunstig voor uw gast, maar ook voor u (en uw horecagelegenheid). Een goed ingelichte, tevreden gast zal immers vaker terugkeren én zijn goede ervaringen met anderen delen. Onderstaande tips helpen bij een actieve bedrijfsvoering rondom allergenen.

Terug naar Allergenen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen