Koningin Mathilde van België opent ZiN inspiratielab

Het ZiN Inspiratielab van Sligro in Veghel is woensdag 30 november officieel geopend door Hare Majesteit Koningin Mathilde van België. CEO Koen Slippens kijkt terug op een geslaagde dag: “De ZiN Inspiratielab-opening door koningin Mathilde was natuurlijk een hoogtepunt. Maar dat het gecombineerd kon worden met een inhoudelijk onderdeel van het staatsbezoek, maakte het voor Sligro erg bijzonder. Fijn dat wij de ruimte kregen om dat in samenwerking met de overheden en de Belgische ambassade in te vullen. ZiN Inspiratielab is daarvoor heel geschikt en de Belgisch-Nederlandse samenwerking op de foodservice markt sluit naadloos aan op onze ambitie om in België een tweede ‘thuismarkt’ voor onze groothandelsformule Sligro te ontwikkelen.”


In ZiN Inspiratielab was de hele dag een programma wat in het teken stond van de Belgisch-Nederlandse samenwerking op de foodservice markt en promotie van de voedingssector. Zo was er een presentatie van de Waalse winnaars van ‘Ecotrophelia’, een wedstrijd waarin studenten uit het hoger onderwijs uitgedaagd worden om een eco-innovatief voedingsproduct te ontwikkelen. Gelijktijdig vond er een kookwedstrijd plaats tussen Belgische en Nederlandse horeca-opleidingen. In het auditorium van ZiN vond een symposium plaats voor Belgische en Nederlandse foodprofessionals met presentaties over de marktontwikkelingen naar 2025 en de rol van duurzaamheid daarin. Praktijkruimte ‘Umami’ was in gebruik voor een Zythologie-workshop, uiteraard in het teken van Belgische speciaalbieren.


De middag werd afgesloten met de ondertekening van de vernieuwde sponsorovereenkomst tussen Sligro en de KBHB, de Koninklijke Belgische Hockeybond. Beide partijen hebben zich tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio aan elkaar verbonden.

Terug naar Nieuws