• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Sligro zelfbedieningsgroothandels sluiten voor particulieren

17 december 2020

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten de tijdelijke openstelling van onze zelfbedieningsgroothandels voor consumenten te beëindigen. Dit gaat in per donderdag 17 december 2020. Vanaf dat moment zijn de Sligro zelfbedieningsgroothandels uitsluitend toegankelijk voor Sligro-pashouders.

Wij betreuren dit besluit, vinden het onverstandig en het is nadrukkelijk tégen het advies in van het CBL, onze brancheorganisatie. Immers, COVID-19 ontwikkelt zich nog steeds. De weken vóór kerstmis zijn traditioneel de drukste weken in de supermarkten. Spreiding van mensen is in het kader van veiligheid en gezondheid van groot belang.

De openstelling van de zelfbedieningsgroothandels voor consumenten voegde ruim 800.000 vierkante meter winkelruimte toe, vergelijkbaar met circa 800 supermarkten. Tijdens de eerste en tweede lockdown van de horeca heeft dit een wezenlijke bijdrage geleverd aan het ontlasten van de supermarkten.

Wij hadden dit graag nog even volgehouden. Helaas maakt de overheid nu een einde aan deze situatie.

Vanaf het begin van de COVID-19 pandemie volgen wij het beleid en de maatregelen van de Rijksoverheid. Nu dus ook. Wanneer in een latere fase opnieuw een beroep wordt gedaan op onze medewerking in het kader van het bestrijden van het virus, zullen wij daar wederom graag aan meewerken.

Als je reeds een bestelling hebt geplaatst kan je deze nog afhalen. Hiervoor neemt de vestiging contact met je op. Heb je nu al vragen hierover of is het de vestiging niet gelukt om je te benaderen, neem dan zelf contact op met de vestiging.