• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Sligro zelfbedieningsgroothandels gesloten voor particulieren

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft eind 2020 besloten de tijdelijke openstelling van onze zelfbedieningsgroothandels voor consumenten te beëindigen. Vanaf dat moment zijn de Sligro zelfbedieningsgroothandels weer uitsluitend toegankelijk voor Sligro-pashouders.

Wij betreuren dit besluit, vinden het onverstandig en het is nadrukkelijk tégen het advies in van het CBL, onze brancheorganisatie. Immers, COVID-19 ontwikkelt zich nog steeds. Spreiding van mensen is in het kader van veiligheid en gezondheid van groot belang.

De openstelling van de zelfbedieningsgroothandels voor consumenten voegde ruim 800.000 vierkante meter winkelruimte toe, vergelijkbaar met circa 800 supermarkten. Tijdens de eerste en tweede lockdown van de horeca heeft dit een wezenlijke bijdrage geleverd aan het ontlasten van de supermarkten.

Vanaf het begin van de COVID-19 pandemie volgen wij het beleid en de maatregelen van de Rijksoverheid. Nu dus ook. Wanneer in een latere fase opnieuw een beroep wordt gedaan op onze medewerking in het kader van het bestrijden van het virus, zullen wij daar wederom graag aan meewerken.