‘Sligro economische motor voor Purmerend’

"Een fantastische vestiging, op een fantastische locatie." Wethouder Harry Rotgans van de gemeente Purmerend is duidelijk trots op het nieuwe pand van Sligro De Kweker in Purmerend. Met feestelijk vertoon gingen de deuren maandag 29 mei officieel open. Volgens sterrenkok Alain Alders kún je niet anders dan naar de Sligro gaan voor het ruime assortiment én de perfecte ligging op het nieuwe industrieterrein.

Nico Molenaar (Sligro), Harry Rotgans (Gemeente Purmerend), Alain Alders (Landgoed Duin & Kruidberg), Sandra Ysbrandy (Tijd voor Max), Henk Schipper (directeur ZB Sligro) en Ron Blaauw (Ron Gastrobar) verrichtten de openingshandeling.

“Ruim een jaar geleden ging hier de paal in de grond en kijk eens wat er staat. Ik ben trots.” ZB-directeur Henk Schipper complimenteerde de bouwers – ‘er is keihard gewerkt’ – maar vergat niet om ook álle collega’s te bedanken voor hun extra inzet. “Het resultaat mag er zijn.” Volgens wethouder Rotgans is Sligro samen met Zorgcirkel één van de pioniers op het nieuwe bedrijventerrein Baanstee-Noord. “Sligro vult op deze locatie de facade prachtig aan en is bovendien een economische motor voor de stad Purmerend.”

Stress en drukte

"Het is inderdaad helemaal super", vindt ook diepvriesmedewerker Berry van Bennekom. "Ik ben er écht trots op." Hij werkt zich deze maandag letterlijk in het zweet om alles keurig op voorraad te houden. Vaste klanten feliciteren hem, maar schieten hem ook aan met allerlei vragen. "Ze kunnen nog niet alles te vinden", verontschuldigt hij ze om vervolgens snel mee op zoek te gaan naar het bewuste product. “In een nieuw pand werken is natuurlijk prachtig”, vervolgt hij even later met het zweet op zijn voorhoofd. “In het oude pand ging er nog al eens iets stuk.” Berry is er ‘100 procent zeker van’ dat het druk gaat worden aan de Baanstee-Noord. “We krijgen nu al nieuwe klanten uit Volendam, Edam, Zaandam en zelfs Amsterdam. Op de oude locatie hadden we niet alles, maar hier brengen we het volledige assortiment.” Trots is de diepvriesmedewerker op het feit dat de oude vestiging zaterdag door zo’n 200 collega’s is ‘leeg getrokken’. “In een paar uur tijd was het hele pand leeg. Dat kostte wat stress en drukte in de voorbereiding, maar het resultaat was er naar.”

Nostalgie

In de bakkerij schuift Daniëlle Hartman vers brood in de oven en verpakt haar collega Michael Groen gevulde koeken in zakjes. "Alles moet perfect klaarliggen", stelt Michael. "Het is voor onszelf nog even wennen, maar over twee weken weet je niet beter." Daniëlle staat daar iets gereserveerder in. Voor haar is het de eerste dag op de bakkerij en werkelijk álles is nieuw. “Op de oude locatie was de hele versafdeling één en deden we het samen, hier zijn het allemaal afzonderlijke afdelingen. Prachtig, maar heel eerlijk, het is ook wel spannend. Het is trouwens prachtig dat er zoveel mensen zijn om je te helpen, maar ik zal blij zijn als over een tijdje als weer ‘normaal’ is.” Michael denkt met enige weemoed terug aan de oude zelfbedieningsgroothandel. “Het had ook wel wat, maar het is nostalgie wat we achterlaten”, lacht hij. “Ik ben blij dat ik me nu alleen hoef te concentreren op de brood- en banketafdeling. Dat geeft ook wat rust. En zeg nou eerlijk; het ziet er toch prachtig uit!”

Terug naar Nieuws