"Zó gaaf om hier te staan"

Frans Hazen, eigenaar van Grand Hotel De Draak en zijn chefkok Sander Doggen hebben maandag 12 september, samen met Foodservice-directeur Willem-Jan Strijbosch en vestigingsdirecteur Simon op 't Hof Sligro Bergen op Zoom officieel heropend. Dat gebeurde onder het toeziend oog van vele nieuwsgierige klanten en relaties. En natuurlijk onze collega’s. Die glommen van trots.

Personeel Bergen op Zoom

Vestigingsdirecteur Simon op 't Hof is blij dat de verbouwingswerkzaamheden, waar in januari van dit jaar al mee begonnen werd, achter de rug zijn. "Maar als je dit allemaal ziet kun je alleen maar zo trots als een pauw zijn. En dat ben ik dan ook. Zeker op mijn team dat keihard heeft gewerkt." Met twee drukke openingsdagen moesten de handen echter opnieuw uit de mouwen worden gestoken. De fraaie, nieuwe vestiging geeft echter veel energie.

Kaasgek
“Het is zó gaaf om hier te staan”, vertelt Maikel Rijvers verkoopmedewerker kaas & zuivel, stralend. Zijn imposante snor krult extra op als hij dat zegt. “Ik ben helemaal kaasgek en dit is niet alleen het walhalla voor een klant, maar ook voor mij als medewerker. Ons assortiment is enorm. Hier heb je écht de ruimte om in contact te treden met de klant, ideeën en inspiratie met elkaar uit te wisselen.” Snel is duidelijk dat Maikel leeft voor de kaas. Hij werkt er al zijn hele leven mee en heeft in de loop der jaren veel kennis vergaard. “Door regelmatig met een bevriende kaasboer op trekken blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en trends.” In zijn vrije tijd verzorgt hij zelfs kaasworkshops. Kortom; Maikel staat op met kaas en gaat ermee naar bed. “Het is een prachtig product. Elke kaas heeft zijn eigen verhaal, net zoals wij mensen dat hebben. Je kunt gewoon proeven waar een kaas vandaan komt. Dat is toch bijzonder?”
Een kritisch puntje heeft Maikel nog wel. “Mensen zouden eens wat meer tijd moeten nemen om van kaas te genieten. Dan pas komt de smaak optimaal tot zijn recht. Laat kaas daarom ook even rijpen en op temperatuur komen. Alles wat je té snel eet is trouwens niet goed.”

Eigen winkeltje
Ook verkoopmedewerker Linda van Huffel van de brood- en banketafdeling is enthousiast over haar vernieuwde werkplek. “Hoewel ik er pas sinds 1 augustus sta voelt dit nu al als mijn eigen winkeltje. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt. Het is een mooie afdeling waar alles veel beter gepresenteerd wordt dan voorheen. De producten staan logischer op hun plek. Dat blijkt ook wel uit reacties van klanten die soms verbaasd zeggen: ‘Ik wist niet dat jullie dat in het assortiment hadden’. Een goede zaak is dat bovendien de patisserie aan de bakkerij is toegevoegd.” Haar gedrevenheid blijkt uit het feit dat Linda thuis een cursus patisserie volgt om zichzelf verder te bekwamen. “Na vijf jaar op de diepvries te hebben gestaan is dit een mooie nieuwe uitdaging voor me. Dat ik niet alles weet is voor mij geen belemmering. Ik vraag het gewoon. Aan collega’s, maar ook aan klanten. Zo leer je tenslotte veel.”

Kaas snijden Terras
Terug naar Nieuws