"Onze omzet uit food is met zo'n 400% gestegen"

Midden in de natuur in Zuidwolde, Drenthe, ligt de gezellige natuurcamping Klein Zwitserland. Op het recreatiepark van zo’n vijf hectare worden accommodaties verhuurd, er zijn 30 campingplekken en een restaurant. Sinds 2023 runnen Nasim Farasati en haar man het park en restaurant. Nasim: ‘We hebben de kantine omgebouwd tot een restaurant waar onze campinggasten én buurtgenoten voor een goede prijs kunnen dineren. En dat bleek een groot succes!’

Geïnterviewde
Nasim Fasarati, eigenaar

Segment
Leisure, restaurant

Maakt gebruik van de solutions sinds
Begin 2023

Klantbehoefte

Op de huidige banenmarkt bleek het voor Nasim een moeilijke opgave om een chef te vinden die de keuken van het restaurant kon runnen. ‘Maar we wilden wél graag eten serveren in ons restaurant. Daarom sta ik nu in mijn eentje in de keuken,’ vertelt Nasim. Ze vervolgt: ‘Ons restaurant heeft 50 plaatsen binnen en 50 plaatsen buiten op het terras. En als het restaurant vol zit, zijn dat veel gerechten om te serveren. Ik ben zelf van Iraanse afkomst en was vooral bekend met de Iraanse keuken. Dat zijn gerechten met een lange bereidingstijd en veel verschillende ingrediënten. Omdat ik alleen in de keuken sta, is dat geen optie voor ons restaurant. Hier kon ik wel wat hulp bij gebruiken.’

"Dankzij Slimme Keuken en Kleinste Keuken is onze omzet uit food met zo’n 400% gestegen. We zijn nu een volwaardig restaurant"

Oplossing

Nasim werd door Sligro uitgenodigd om eens een kijkje te nemen in hun keuken. Nasim: ‘Ze adviseerden me de oplossingen Slimme Keuken en Kleinste Keuken. Ik was nog niet bekend met deze concepten, maar ze zijn nu niet meer weg te denken uit onze keuken.’

Slimme Keuken neemt de mise-en-place uit handen met slimme componenten die in de keuken van Sligro worden bereid. ‘Sligro maakt deze componenten vers voor ons klaar. Zo werk ik écht met verse producten, zonder dat ik zelf lang in de keuken hoef te staan. En heel handig: ik kan veel componenten voor verschillende gerechten gebruiken.’ Met Slimme Keuken bespaart Nasim veel tijd in de voorbereiding van haar gerechten. En heeft ze een uitgebreide menukaart in haar restaurant, waar gasten naast eenvoudigere gerechten zoals een kipspies of vegetarische burger, óók gegaarde kalfswang met portsaus kunnen kiezen.

"Met de componenten van Slimme Keuken kan ik ook mijn creativiteit nog kwijt in de recepten. Ik kan er veel mee variëren"

"Heerlijk én snel klaar"

Naast Slimme Keuken maakt Nasim ook gebruik van een andere solution van Sligro: Kleinste Keuken. Kleinste Keuken is een ideale oplossing voor locaties zonder uitgebreide keuken of een chef. Het biedt meer dan 100 voorgeprogrammeerde recepturen die bereid worden in een razendsnelle, kleine oven: de Merrychef. Nasim: ‘Tijdens een demo liet onze accountmanager zien wat de Merrychef allemaal kan. En dat ging veel verder dan alleen het bereiden van snacks: je kunt er ook bijna alle hoofdgerechten in bereiden. Zo hebben wij een verrukkelijke crunchy chick’n burger van Kleinste Keuken op de kaart staan, die écht krokant is.’

Inmiddels werkt Nasim een tijd met de Merrychef en is deze niet meer weg te denken uit haar keuken: ‘Eigenlijk bereid ik nagenoeg al onze gerechten in de Merrychef. Hij neemt weinig ruimte in beslag in onze kleine keuken en is heel eenvoudig te bedienen. Maar bovenal: de recepturen van Kleinste Keuken en de andere gerechten die ik erin bereid zijn heerlijk én heel snel klaar.’

Gegrilde aubergine

"Ik sta in mijn eentje in de keuken, maar dankzij Slimme Keuken en Kleinste Keuken kan ik zelfs groepen van 70 man van ontzettend lekkere, kwalitatief goede gerechten voorzien"

Resultaat

Kleinste Keuken en Slimme Keuken hebben Nasim en haar man geholpen een volwaardig restaurant neer te zetten, zonder extra personeel. ‘Onze omzet uit food is met zo’n 400% gestegen. We zijn geen kantine meer, maar een restaurant met een uitgebreide menukaart. De menukaart kunnen we ieder jaar aanpassen, dankzij de uitgebreide mogelijkheden van Kleinste Keuken en de wisselende componenten van Slimme Keuken.’

Nasim vertelt dat ze heel positieve reacties krijgt over het eten dat ze serveert: ‘De gasten in ons restaurant zijn onwijs enthousiast over de gerechten, het overtreft hun verwachtingen. Ze komen eigenlijk altijd terug om nóg meer van ons menu te proeven.’

Ook aan de slag met Kleinste Keuken?

Wil jij net als Klein Zwitserland aan de slag met Kleinste Keuken? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.