Peakz Padel is een hard groeiende padelclub. Met inmiddels 14 vestigingen door heel Nederland, maken ze steeds meer mensen enthousiast voor de sport padel. ‘Sinds twee jaar zijn we heel hard gegroeid,’ vertelt Peter Donners, clubmanager bij Peakz Padel. ‘En er komen steeds weer nieuwe locaties bij.’
Geïnterviewde
Peter Donners
Maakt gebruik van de solution sinds
2021
Segment
Padelbaan met bar
Na een potje padel, willen bij Peakz Padel veel sporters bijkomen met een hapje en een drankje. ‘Bij de meeste padelbanen hebben we een bar waar we gasten na het sporten verwelkomen. Maar we hebben geen uitgebreide keukens met aanrecht, afzuiging of fornuis. Hierdoor kunnen we geen pannen en frituurpannen kwijt om hapjes te bereiden,’ vertelt Peter. Daarnaast werken achter de bar vaak studenten. Peter: ‘Wij verwachten van onze hosts dat ze vooral bezig zijn met padel. Het uitleggen van de spelregels aan onze gasten en ze enthousiast maken. En ze hoeven geen goede kok te zijn. We waren daarom op zoek naar een oplossing om wél hapjes te kunnen serveren aan onze gasten, zonder dat we een grote keuken of geschoold keukenpersoneel nodig hadden.’
Peter: ‘We hebben maar weinig ruimte, niet veel opslag en geen grote keuken. In onze zoektocht naar een oplossing om toch food te kunnen serveren, kwamen we via Sligro bij Kleinste Keuken terecht.’ Kleinste Keuken is een foodconcept met meer dan 80 voorgeprogrammeerde recepturen. Deze zijn te bereiden zijn in de Merrychef, een razendsnelle oven die in de kleinste keukens past. Dit bleek een passende oplossing voor Peakz Padel. ‘Het is gewoon een heel kleine keuken,’ vertelt Peter, ‘en deze konden we bij iedere padelbaan met een bar plaatsen.’
Peakz Padel serveert nu op zeven locaties hapjes van Kleinste Keuken. Ze serveren bourgondische bitterballen, mozzarella sticks, waldkorn tosti’s, vegan hotdogs, broodjes, nacho’s en bananenbrood bij de bars. ‘De bitterballen worden het vaakst besteld. Deze kunnen dan ook écht niet ontbreken op de borrelkaart. De bitterballen van Kleinste Keuken zijn ontzettend goed, ook al komen ze niet uit de frituur,’ vertelt Peter.
Peakz Padel heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Peter: ‘Wij vinden het heel belangrijk om onze gasten kwaliteit te kunnen leveren. En deze kwaliteit kunnen we garanderen met Kleinste Keuken. Want alles wat Kleinste Keuken levert, kunnen we goed bereiden in de Merrychef. En willen we eens wat anders proberen? Dan denkt Sligro ook met ons mee.’
‘Zonder Kleinste Keuken hadden we ook geprobeerd eten te serveren. Maar dan was de bereidingstijd echt een struikelblok geweest. Ook hadden we dan een heel ander assortiment gehad, want we hebben maar beperkte ruimte,’ vertelt Peter. Hij vervolgt: ‘Kleinste Keuken scheelt ons zó veel tijd; het is echt een uitkomst. En alle gasten zijn enthousiast over wat we serveren.’ Ook het inwerken van de collega’s ging heel eenvoudig. ‘Het enige wat je hoeft te doen, is de aangegeven pictogrammen indrukken. Hierdoor kan iedereen met Kleinste Keuken werken.’
Peter ervaart Kleinste Keuken als zeer gemakkelijk en veilig in het gebruik: ‘Een bitterbal kun je natuurlijk ook goed in een frituurpan bereiden, maar de bereidingstijd is dan langer. Ook is een frituurpan brandgevaarlijker en je moet het vet in de gaten houden. Dankzij Kleinste Keuken hoeven wij hier niet over na te denken.’
Ontdek wat andere klanten vinden van Kleinste Keuken.