Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt. Bij Foodservice doen we dit als groothandel en bij Foodretail als detaillist.

Foodretail

Onze foodretailtak bestaat uit ruim 130 EMTÉ-full service supermarkten. Een aantal hiervan wordt door zelfstandig ondernemers geëxploiteerd.

Marktleider in foodservice

Binnen foodservice is Sligro marktleider. We richten ons op groot- en kleinschalige horeca, recreatiebedrijven, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf, kleinschalige retailbedrijven en de institutionele markt. Dit alles doen we met een landelijk netwerk van 50 vestigingen en 8 distributiecentra.

Eigen productiefaciliteiten

Sligro Food Group beschikt over eigen productiefaciliteiten voor gespecialiseerde convenienceproducten, vis, patisserie- en traiteurproducten en een op de retailmarkt gerichte vleescentrale. Ook hebben we een belang in onze verspartners voor vlees, wild & gevogelte, AGF en brood & banket. Als klant heb je bij ons de keuze meer dan 60.000 food- en aan food gerelateerde non-foodartikelen.

Inkoop

Onze foodretailproducten koopt CIV Superunie B.A. in. Met een marktaandeel van ongeveer 30 procent is dit een toonaangevende inkooppartij in de Nederlandse supermarktsector. De foodserviceproducten koopt Sligro Food Group in eigen beheer in. Binnen alle bedrijven die deel uitmaken van de groep, staat het delen van kennis en het benutten van substantiële synergie- en schaalvoordelen centraal. We streven ernaar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn.