Verspartner en familiebedrijf Ruig is al 125 jaar de specialist op het gebied van kip, kalkoen, wild en gevogelte. Het familiebedrijf heeft zich ontwikkeld tot leverancier en producent van kwalitatief wild en gevogelte voor de professionele keuken. Hierbij staat respect voor mens, milieu en dier centraal. Het resultaat is een aanbod eerlijke, ambachtelijke producten van topkwaliteit tegen een marktconforme prijs. Op 12 mei 2017 ontving Ruig het predicaat Koninklijk als kroon op al het werk!

Veelzijdig bedrijf

Ruig levert zowel rauwe als bereide producten. Het team van ruim 100 medewerkers verwerkt wekelijks veel wild en gevogelte. Dit gebeurt bij Ruig in Oostzaan. De productie is verdeeld in verschillende afdelingen:

  • Rauwe productie: ontbenen, portioneren en voorbewerken.
  • Braadlijn: productie van ambachtelijk gegaarde producten.
  • Productiekeuken: gebraden, gerookt en gebraden op traditionele wijze.

Bewezen kwaliteit

Medewerkers leven strenge keurings- en kwaliteitseisen na en volgen vaste recepturen. Een kwaliteitsafdeling voert daarnaast regelmatig testen uit en neemt monsters. Daarnaast bewaakt een extern kwaliteitsbureau de kwaliteit. Bovendien wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van toevoegingen als geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Zo is de kwaliteit altijd gegarandeerd. Het volledige proces voldoet aan de meest recente HACCP-eisen. Ruig is bovendien gekeurd conform NVWA-eisen én beschikt over een EG Keuringsnummer en een FSSC22000-certificaat. Verder is Ruig gecertificeerd met het Beter Leven Keurmerk voor gevogelte met 1 en 2 sterren.

Gevarieerd assortiment

Ruig Wild en Gevogelte is sterk in specialistische producten. Het bedrijf ontwikkelt zijn eigen producten in de moderne productiekeuken. In het gevarieerde en ruime assortiment vind je onder meer:

  • Jachtwild uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Zo dichtbij als mogelijk, zo ver weg als noodzakelijk. H-eerlijk wild, want het vlees is 100% scharrelvlees, puur natuur en zonder toevoegingen.
  • Gevogelte uit Frankrijk, rechtstreeks van de bron. Veelal met het Label Rouge keurmerk.
  • Regionale kipproducten uit Nederland. Van Hollandse A-kwaliteit kippen tot Biologische kippen.
  • Wereld(s) wild uit Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika.
  • MVO-projecten: geitenlamsvlees en eetbare insecten.
  • Convenienceproducten uit eigen keuken

Ondersteuning op maat

Meer te weten komen over bijzondere variaties met wild en gevogelte? Onze vakmensen helpen je graag verder met een advies op maat. Bij de Sligro-vestigingen kun je terecht bij wild en gevogelte specialisten met een ruime ervaring. Ook verzorgt Ruig de leveringen via de Sligro Bezorgservice vestigingen.