Bedrijfsprofiel

Sligro is een toonaangevende totaalgroothandel voor professionals in food. Het bedrijf is onderdeel van het beursgenoteerde Sligro Food Group.

In de zelfbediening

Met 50 zelfbedieningsgroothandels, 9 bezorggroothandels en een assortiment van ruim 60.000 artikelen bedient Sligro bedrijfsmatige klanten in heel het land. Sligro voorziet deze klanten van kwalitatieve food, non-food en dagverse producten. Zij kunnen rekenen op een deskundige en betrokken partner die persoonlijke service hoog in het vaandel heeft staan. Een partner die met kwaliteitsproducten een groot en groeiend marktsegment aan zich weet te binden.

De zelfbedieningsgroothandels van Sligro werken in hun eigen regio. Elke vestiging biedt een landelijk en compleet assortiment. Klanten zijn op elke locatie verzekerd van een sterke mix van A-merken en exclusieve (eigen) merken.

Zelfbediening

In de zelfbedieningsgroothandels draait alles om kijken, ruiken en proeven. Klanten ervaren zo zelf de kwaliteit van de producten die Sligro biedt. Daarnaast zijn op de versafdelingen vakspecialisten aanwezig die deskundige adviezen geven over het (dagvers) aanbod. Foodprofessionals kunnen dan ook rekenen op het beste in de foodservicemarkt en op een klantvriendelijke, persoonlijke benadering.

Bezorging

Voor de gestroomlijnde bezorging van bestelde goederen maakt Sligro gebruik van een fijnmazig regionaal netwerk van bezorggroothandels. Het bestelsysteem werkt eenvoudig en snel. Sligro beschikt over een papierloos ordersysteem en geavanceerde, geconditioneerde vrachtwagens. Hiermee garandeert Sligro een snelle en correcte levering.

Omdat persoonlijk contact bij Sligro erg belangrijk is, krijgt elke klant een eigen klantenteam toegewezen. Dit maakt de communicatielijnen kort. De juiste bestelling, op het juiste moment, op de juiste plaats. Daar maakt Sligro zich sterk voor.

Verdere ondersteuning

Dat Sligro een totaalgroothandel is, blijkt ook uit de bedrijfsondersteunende diensten die Sligro aanbiedt. Zoals de mogelijkheid tot een gekoppeld administratiesysteem, een centraal bestelsysteem, evenementenondersteuning, workshops en een conceptuele visie op uiteenlopende productgroepen. Food, non-food of vers, Sligro neemt alleen genoegen met het beste voor de foodprofessional.