Sligro Food Group

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt. Dit gebeurt bij Foodservice als groothandel en bij Foodretail als groothandel en detaillist.

EMTÉ logo

Foodretail

De foodretailactiviteiten bestaan uit ruim 130 EMTÉ-full service supermarkten. Hiervan wordt een aantal door zelfstandig ondernemers geëxploiteerd.

Sligro logo

Foodservice

Als marktleider richt Foodservice zich met een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels op groot- en kleinschalige horeca, recreatiebedrijven, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf, kleinschalige retailbedrijven en de institutionele markt.

Daartoe beschikt Sligro Food Group over 50 Sligro-zelfbedieningsgroothandels en 9 bezorggroothandels.

Productiefaciliteiten

Sligro Food Group beschikt over eigen productiefaciliteiten voor gespecialiseerde convenienceproducten, vis, patisserie- en traiteurproducten en een op de retailmarkt gerichte vleescentrale. Ook heeft de groep deelnemingen in zijn verspartners voor vlees, wild & gevogelte, AGF en brood & banket.

Klanten van Sligro Food Group kunnen beschikken over ongeveer 60.000 food- en aan food gerelateerde non-foodartikelen. In samenhang hiermee worden bovendien tal van diensten aangeboden, onder meer op franchisegebied. Primair klantgerichte activiteiten vinden plaats in de bedrijfsonderdelen, terwijl alles achter de schermen centraal wordt aangestuurd vanuit de groep.

Inkoop

Sligro Food Group heeft de inkoop van foodretailproducten ondergebracht bij CIV Superunie B.A. Met een marktaandeel van ongeveer 30% is dit in de Nederlandse supermarktsector een toonaangevende inkooppartij. Als marktleider koopt de groep foodserviceproducten in eigen beheer in.

Binnen alle bedrijven die deel uit maken van de Groep, staat het delen van kennis en het benutten van substantiële synergie- en schaalvoordelen centraal. Sligro Food Group streeft er naar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn.

> Bezoek de website van Sligro Food Group