Wat we doen

Wat we doen

Duurzame assortimentsselectie

Eerlijk & heerlijk is onze duurzaam geproduceerde assortimentsselectie. Gebaseerd op 4 verschillende pijlers: biologisch, eerlijke handel, duurzaam en streekproducten. Met deze pijlers helpt Sligro jou bij het maken van jouw verantwoorde keuze.
Lees meer over eerlijk & heerlijk >>

MSC-gecertificeerde vis

MSC is een keurmerk dat garant staat voor goed beheerde, duurzame visserij. De criteria die MSC stelt aan een duurzame visserij hebben betrekking op de status van het visbestand, de effecten van de visserij voor het ecosysteem en het beheer.
Lees meer over MSC-gecertificeerde vis >>

Nieuwste transportmiddelen

Duurzaam omgaan met brandstof en milieu heeft onze continue aandacht. Hiervoor testen wij regelmatig nieuwe brandstofsoorten en technieken. Sligro verplicht haar transporteurs mee te gaan in deze ontwikkelingen.
Lees meer over onze ontwikkelingen op gebied van transport >>

Duurzame bouw

Op bedrijventerrein Oudeland te Berkel en Rodenrijs is de bouw van een nieuwe bezorgservice gestart. Deze bezorgservice wordt duurzaam gebouwd volgens de richtlijnen van BREEAM: een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van het gebouw te bepalen.
Lees meer over duurzame bouw >>

Warmteterugwinning

Er zijn inmiddels 4 Sligro-vestigingen die beschikken over een warmteterugwinningsinstallatie (WTW-installatie): de zelfbedieningsvestigingen Tilburg, Zwolle en Maastricht en de bezorgservice in Enschede. Alle 4 de vestigingen worden verwarmd en gekoeld door middel van warmteterugwinning via CO2 koel-vriesinstallaties.
Lees meer over warmteterugwinning >>