Smeding AGF

Smeding Groenten en Fruit is de grootste leverancier van Nederland van aardappelen, groente en fruit aan foodservicebedrijven. Als verspartner van Sligro biedt dit Friese familiebedrijf veel voordelen als het gaat om logistiek, kennis, continuïteit, kwaliteit en prijs.

Smeding logo

Het bedrijf

Zowel het distributiecentrum als het hoofdkantoor van Smeding zijn gevestigd in Sint Annaparochie. Het bedrijfspand heeft een oppervlakte van ruim 20.000 m2. Vanaf dit centrale punt bedienen de 300 gemotiveerde en enthousiaste medewerkers van Smeding een groot aantal foodservice en foodretail klanten. Bovendien is Smeding vertegenwoordigd in de grotere Sligro zelfbedieningsvestigingen verspreid door het hele land.

Kwaliteit

Smeding voldoet met zowel een HACCP- als een BRC-certificering aan de eis van een gecertificeerd voedselveiligheidssysteem. Ook is Smeding in het bezit van de certificaten IIP (Investors In People) en ISO 14001. Bovendien zijn alle producten traceerbaar volgens de normen van de General Food Law. Kortom, Smeding heeft de aandacht voor mens en milieu volledig geïntegreerd in de dagelijkse bedrijfsvoering van de organisatie.

Assortiment

Het assortiment van Smeding telt gemiddeld zo’n 400 artikelen, waaronder veel specialiteiten. Per seizoen varieert het assortiment. Met de rechtstreekse inkoop bij veilingen en telers, specifieke afspraken over verpakkingen en snelle aanvoerwegen van producten, zorgt Smeding er voor dat zowel versheid als prijsstelling optimaal aansluiten bij de wensen van haar klanten.

Greep uit het AGF-aanbod

Alle onbewerkte producten kunnen ook op diverse manieren bewerkt en geleverd worden

Ondersteuning

Smeding beschikt over een centrale verkoop binnendienst en in iedere bezorgregio ook over een team van verkoopspecialisten. Zij zijn op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en geven klanten deskundig advies.

Smeding online

Blijf op de hoogte van nieuwe producten, recepten, aanbiedingen en inspiratie.