Smit Vis

Smit Vis is onderdeel van Sligro Food Group en uitgegroeid tot de grootste visleverancier voor horeca en grootverbruik van Nederland.

Smit Vis is met professionele visafdelingen vertegenwoordigd in diverse Sligro zelfbedieningsvestigingen. Daarmee is Smit Vis de enige visspecialist voor foodservice met een landelijke dekking, zowel qua verkoop als logistiek. Door dagelijkse aanvoer vanuit de grote visafslagen kan Smit Vis 6 dagen per week vis van topkwaliteit leveren.

SmitVis logo

Bedrijf

De inkoop en verwerking van verse vis vindt plaats in de hoofdvestiging van Smit Vis in Veghel. De productievloer is ruim 2500 m2 groot. Bij Smit Vis werken 40 goed opgeleide visprofessionals. Samen zijn zij dag en nacht in touw om jou via de zelfbedieningsvestigingen en de bezorglocaties van Sligro tijdig en juist te beleveren.

Kwaliteit

Smit Vis heeft het complete proces van inkoop tot levering in eigen beheer. Hierdoor zijn de visproducten 100% traceerbaar. Smit Vis is een HACCP goedgekeurd bedrijf en voldoet ruimschoots aan alle eisen op het gebied van hygiëne, veiligheid en versheid.

Assortiment

Het assortiment van Smit Vis telt meer dan 1.600 artikelen. In aanvulling op het vaste assortiment koopt Smit Vis 2 keer per week diverse visspecialiteiten in op Rungis Marché International bij Parijs.

Duurzame vis

Bij de inkoop en verwerking van vis maakt Smit Vis dagelijks bewuste keuzes in het belang van een verbetering van duurzame visserij en viskweek. Dat begint bij de MSC-certificering van Smit Vis.

Het Marine Stewardship Council (MSC) is een onafhankelijke, internationale organisatie die zich inzet om het visaanbod in de zee ook op lange termijn te garanderen. Daarnaast wil de organisatie de leefomgeving van de vissen gezond houden. Met het MSC-keurmerk geven zij aan welke producten en bedrijven voldoen aan hun norm.

Ondersteuning

Een kwaliteitsgevoelig product als verse vis vraagt om persoonlijk contact en advies op maat. Daarom is een optimale prijs-kwaliteitverhouding alleen niet voldoende, maar wil Smit Vis ook een goede relatie opbouwen en onderhouden met haar relaties. Speciaal voor dit doel staat een team van specialisten elke dag klaar om klanten van deskundig advies te voorzien.