Plant based

Plant based! Het eten van minder of geen dierlijke producten is de hype en trend voorbij. Het is een lifestyle. En dat biedt kansen voor jouw zaak. Hoe bedien je hiermee zowel je vaste als nieuwe gasten? En wat zijn alternatieven waarmee je nog steeds kwaliteit serveert? Sligro neemt je mee in de wereld van plantaardig eten. En hoe je de flexitariër, vegetariër en veganist in jouw zaak bedient.

Met meer plantaardige gerechten of varianten speel je in op de trend. Wat betekent dat je een bredere doelgroep trekt. Maar plantaardig koken is ook:

open vegan burrito

Duurzaam

Plantaardige producten belasten het milieu minder dan producten van dierlijke afkomst.

Gezond

Plant based betekent minder verzadigde dierlijke vetten en cholesterol, en juist meer vezels, groente en fruit.

Voordeliger

Plantaardige producten zijn voordeliger dan dierlijke producten.

Flexitariër, vegetariër of veganist

Flexitariër

Flexitariërs zijn gasten die minimaal 1 dag in de week geen vlees eten. Bijna 90 procent van alle Nederlanders mag zich flexitariër noemen. Maar liefst 55 procent eet 3 dagen of meer geen vlees in de week.

Vegetariër

Gasten die geen vlees eten - maar wel ei, zuivel en honing - zijn vegetariër. Zo’n 5 procent van de Nederlanders is vegetarisch.

Veganist

Je veganistische gasten eten helemaal geen dierlijke producten. Dus geen melk en eieren, maar ook geen honing. Ook dierlijke stoffen en materialen als bijenwas, wolvet en leer gebruiken ze niet.

Oplossingen

Meer en nieuwe gasten trekken en tegelijkertijd kosten besparen? Je kaart een vegetarische of veganistische twist geven is meer dan inspelen op een lifestyle. We laten je zien hoe je dat doet met een aantal stoere, plantaardige concepten. En hoe je daar voordeel mee pakt in je keuken.

Comfortfood

comfortfood

Burgers, loaded fries, taco’s en milkshakes; vier klassiekers in een plantaardig jasje. Dat is vegan comfortfood. Stuk voor stuk guilty pleasures. Alle gerechten zijn kleurrijk opgemaakt en Instagram-waardig. Reken maar dat vegetariërs en veganisten hier hun vingers bij aflikken.

Lees meer

Peulvruchten

peulvruchten

Peulvruchten zijn perfecte vleesvervangers. Ze hebben oneindig veel toepassingen, zijn lang houdbaar en relatief goedkoop. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar prijstechnisch ook erg interessant. Laat je inspireren door ons assortiment.

Lees meer

Vleesvervangers

vleesvervangers

Flexitariës, vegetariërs en veganisten zijn voortdurend op zoek naar alternatieven. Want ze willen wél de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Vleesvervangers zijn lekkere en voedzame oplossingen. Denk aan burgers van sojabonen, erwten of tarwe. We hebben een breed assortiment voor je samengesteld.

Lees meer

Plantaardige hardlopers

plantaardig hardlopers

De hardlopers op jouw kaart voor iedereen beschikbaar maken. Met een aantal eenvoudige aanpassingen giet je ze snel in een vegetarische of veganistische vorm. Van je 12 uurtje, salade geitenkaas en club sandwich bij de lunch tot de tomatensoep en carpaccio.

Lees meer

Assortiment

We blijven ons assortiment continu verbeteren. Ook op het gebied van plantaardige alternatieven. Samen met onze leveranciers maken we ons aanbod keer op keer beter en blijven we plantaardige alternatieven toevoegen. Zo hebben we bij alle bekende niet-plantaardige producten de varianten op een rij gezet.

Bekijk assortiment

Vegetarische restaurantweek

Van 11 t/m 17 maart 2019 vindt de tweede Nationale Week Zonder Vlees plaats, en daarmee ook de tweede editie van de vernieuwde Vegetarische Restaurantweek. Vorig jaar deden er al 276 restaurants door het hele land mee. Deze tweede editie wordt groter, professioneler en breed gesteund door partners uit de industrie.
Word jij het beste restaurant van De Vegetarische Restaurantweek?

Meld je restaurant aan!

Plant based magazine

Smeding Groenten en Fruit is dé AGF specialist van Sligro. Denk jij bij plant based al snel aan salades? En heb je geen idee wat je veganisten kunt bieden als ze naar een plant based menu vragen in jouw restaurant? In dit magazine van Smeding lees je er alles over! Ervaar hoe eenvoudig het is om met producten die je al in huis hebt de meest verrassende plant based gerechten op de kaart te zetten. Zonder dat het jou extra tijd kost!

Bekijk het magazine

Vegan training ZiN

Ontdek de smaken en bereidingen van een verantwoord & lekker vegan-menu.

Ervaar hoe je je gast een smakelijk en verantwoord menu kan serveren dat volledig vegan is. Proef en bereid vegan-gerechten en maak een versie die bij jou op de kaart past. En ontdek wat water voor je (omzet) kan doen als begeleider van je gerechten.

Meer over ZiN

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen