Blini met crème fraîche en wilde zalm

Gang
Tussengerecht Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil en was de aardappel en snijd in brunoise.
  2. Kook de blokjes beetgaar en laat ze afkoelen.
  3. Snijd de appel in brunoise en meng de blokjes door de afkoelde aardappel-brunoise.
  4. Lepel hier doorheen de crème fraîche.
  5. Breng het aardappel-appelmengsel op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de gehakte bieslook toe aan het mengsel.
  7. Maak de blini’s lauwwarm in een voorverwarmde oven van 160 graden of in een anti-aanbakpan.
  8. Schep het aardappelappelmengsel bovenop 4 blini’s en leg hierop de plakjes gerookte wilde zalm.
  9. Plaats hierop weer een lauwwarme blini en garneer deze af met de zalmeitjes.

Ingrediënten

  • 30 gram roseval-aardappel
  • 20 gram appel (Granny Smith)
  • 40 gram crème fraîche
  • 1 theelepel bieslook, fijngehakt
  • 8 blini’s
  • 50 gram gerookte wilde zalm
  • 20 gram zalmeitjes
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012