Gestoomde appel met ricottacrème

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Voeg de kaneel en honing toe aan de ricotta en klop het op tot een homogene crème.
  2. Snijd de appels in parten en doe deze met het suikerwater, citroensap en zoethout in een vacuümzakje.
  3. Laat het zakje gedurende 8 uur stomen in de oven op 90 graden, of in een pan met water net onder het kookpunt.
  4. Laat het zakje met inhoud in ijswater schrikken en laat het dan 2 uur rusten (zo trekt het sap terug in de appel).
  5. Hak de pistachenoten fijn.
  6. Decoreer de appel en de gehakte pistachenoten op het bord met daarnaast de ricottacrème en een quenelle calvados-sorbetijs met daarop de suikerspin.

Ingrediënten

  • Mespuntje kaneel
  • 1 theelepel honing
  • 8 eetlepels ricotta
  • 2 appels
  • 350 gram suikerwater (verhouding 1:1)
  • 40 gram citroensap
  • 1/2 stokje zoethout
  • 16 pistachenoten
  • Appel-calvadossorbetijs
  • Kant-en-klare suikerspin

Publicatie datum: 15 maart 2012