Gevice zwaardvis met hollandse garnalen en kropsla

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pers de limoenen uit en doe het sap in een bakje.
  2. Voeg de olijfolie en gembersiroop toe.
  3. Voeg de overige klein gesneden ingrediënten toe.
  4. Snijd de zwaardvis in plakken van één centimeter en snijd deze in platte blokjes van 2 centimeter..
  5. Breng de vis een beetje op smaak met gemalen zeezout en peper en voeg de marinade toe. Laat het geheel zeker 5 uur intrekken.
  6. Ontvel de tomaatjes en snijd deze in vieren. Verwijder de zaadjes.
  7. Snijd de kleine kropsla in de lengte in vieren.
  8. Leg de kropsla, de Hollandse garnalen en de zwaardvisblokjes op een bord.
  9. Giet wat van de overgebleven marinade over de zwaardvis en garneer met de koriander en de tomaatpartjes.

Ingrediënten

  • 300 gram zwaardvis
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 limoenen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1/2 rode peper (zeer fijn gesneden)
  • 50 gram rode ui (zeer fijn gesnipperd)
  • 1 eetlepel bieslook (zeer fijn gesneden)
  • 1 eetlepel korianderblad (zeer fijn gesneden) garnering
  • 4 takjes koriander voor de garnering
  • 2 LittleGem (kleine kropsla)
  • 100 gram Cherrytomaatjes

Publicatie datum: 15 maart 2012